Egyetem

Több iskola kerülhet állami kézbe

Több iskola kerülhet állami kézbe

2012. július 9., hétfő
Több iskola kerülhet állami kézbe

Az eredeti elképzelésekkel szemben magasabb lélekszámnál húzhatják meg azt a határt, amely alatt az államnak automatikusan át kell vennie az iskolák fenntartását, így több oktatási intézmény kerülhet állami kézbe - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap hétfői száma szerint a múlt heti, kétnapos kormányülésen újra napirendre kerültek a köznevelési kérdések.

Hoffmann Rózsa

oktatási államtitkár ekkor tájékoztatta a kabinet tagjait az iskolák állami átvételével kapcsolatos helyzetről. A lap úgy tudja, hogy korábban több fideszes országgyűlési képviselő - egyben kistelepülési polgármester - kezdeményezte a kormánypárti frakcióban, hogy a kormány által elfogadott főszabállyal szemben ne három-, hanem öt- vagy hétezer fős lélekszámnál húzzák meg a fenntartási határt. Ötezres határral számolva ez azt jelenti, hogy nagyjából 2700 településen az állam, mintegy 400-on pedig az önkormányzat gondoskodhatna az iskolák működtetéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.