Kultúra

Thealter-plakátok a Kass Galériában

Thealter-plakátok a Kass Galériában

2012. július 23., hétfő
Thealter-plakátok a Kass Galériában

Idén a Kass Galéria is becsatlakozik a Thealter Fesztivál programfolyamába: a különböző előadások, kritikus szekciók mellett Baráth Ferenc grafikus Thealter-plakátjaiból nyílik kiállítás július 24-én, kedden 16 órakor.

A vajdasági születésű

Baráth Ferenc

közel húsz éve készíti a szegedi nemzetközi színházi seregszemle, a Thealter Fesztivál plakátjait. Tanulmányait a belgrádi Képzőművészeti Akadémián végezte, majd az újvidéki Új Symposion című lap és a Forrás folyóirat művészeti vezetőjeként tevékenykedett. Posztereire jellemző a vizuális ellentétek megjelenítése és összehangolása, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el. A Thealter Fesztivál számára közel húsz éve tervezi utánozhatatlan plakátjait, melyek a rendezvény védjegyévé, elválaszthatatlan részévé váltak. Ezeket a posztereket mutatják be a július 24-én nyíló kiállításon a Kass Galériában. A kiállítást július 24-én, kedden 16 órakor nyitják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.