Kultúra

Thealter blog - negyedik nap + FOTÓK

Thealter blog - negyedik nap + FOTÓK

2012. július 27., péntek
Thealter blog - negyedik nap + FOTÓK

A Via Negativa érdekesen szép, lassan hullámzó, személyes színház Szlovéniából, néha angol, néha szlovén nyelven, magyar felirattal. E kétnyelvűség számomra azért volt érdekes, mert ismét rácsodálkozhattam a szláv nyelvek költői szépségére. Az idei fesztivál egyik legérdekesebb előadását éltem át.

Egy másik történet része akarok lenni

"Gyönyör fut át rajtunk, mint eső a csatornán." (Jože Brejc: Partizánok és poéták)

Néhány párhuzamosan futó, érdekes vagy érdektelen történet. Mindegy hogy Zorc az ondósejt, az erdőben megbújó lány, egy szervezet képviselőjének vagy egy családnak a történetét látjuk. A szégyen ott van, hiába próbáljuk tagadni, s e tagadás eszköze maga a meztelenség. Nem erotikus és nem túl vidám színház ez. Sokkal inkább szomorú, az elmulasztott pillanatok történetei, a meztelenség álarca mögé bújt szereplők történetei. A Via Negativa érdekesen szép, lassan hullámzó, személyes színház Szlovéniából, néha angol, néha szlovén nyelven, magyar felirattal. E kétnyelvűség számomra azért volt érdekes, mert ismét rácsodálkozhattam a szláv nyelvek költői szépségére. Az idei fesztivál egyik legérdekesebb előadását éltem át. Még tegnap éjszaka a BTK-n államilag elismert színművész diplomát szereztem a Schlingloff Botond színisuli jóvoltából. Aki szeretne kolléga lenni, ma este még beiratkozhat egy mindössze egyórás tanfolyamra. Mire diplomával a kezében kijön az egyetemről, garantáltan másképp fogja látni a világot.

Petró János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.