Kultúra

Thealter blog - harmadik nap + FOTÓK

Thealter blog - harmadik nap + FOTÓK

2012. július 26., csütörtök
Thealter blog - harmadik nap + FOTÓK

A Kaisers TV, Ungarn egyszerre tárja elénk a közszereplők és a média nevetségesen gyarló szerepét egy csavaros időutazás során. Időutazás az időutazásban. A Parasztopera óta nem élveztem ennyire Pintér Béla társulatának előadását. És persze telt ház, zsúfolt ház, hosszú vastaps.

Forradalom van Panka, te nem veszed észre?

"Fiam, gyerek vagy még, s okos, nem tudod, mikor álmodsz, nem rágódsz, ébren vagy-e." (Tuomas Anhava (Tandori Dezső): Fiam...)

Egy nap alatt semmi sem változott?

Pintér Béla

és társulata a Kisszínházban, szinte ugyanaz a színpadi kép, ugyanaz a rögvaló. Csak egy nagy különbség volt. Tegnap este elképesztően jól éreztem magam. Mert ez a mese, ez a játék szerfelett tetszett és nem csak nekem. A Pintér Bélától megszokott irónia most annyira ült, hogy egyáltalán nem volt bántó nemzeti történelmünk oly fontos eseményének és oly fontos személyeinek karikírozása. Sőt, pont erre volt szükség. A Kaisers TV, Ungarn egyszerre tárja elénk a közszereplők és a média nevetségesen gyarló szerepét egy csavaros időutazás során. Időutazás az időutazásban. A Parasztopera óta nem élveztem ennyire Pintér Béla társulatának előadását. És persze telt ház, zsúfolt ház, hosszú vastaps.

Értő kritika itt!

Neurózisból készült anyag

"Csak felszállni, elrepülni. Ez volt a szerepálmom." (Petró János: Sorban ülnek)

A

Lili Handel

meghatározó élménye miatt nem hagynék ki egyetlen

Ivo Dimcsev

előadást sem. Pedig hazudnék, ha azt mondanám mindig értem, mit akar közölni a nézővel. Az említett 2005-ös előadáson még talán igen. Ám azóta az akkor még csak ígéretes tehetség a világ színpadainak egyik legkeresettebb színésze lett. A szerencsések az I-On - Franz West néhány adaptív szobrának performatív feltérképezése című előadásban már harmadszor láthatták Szegeden. A hűséges néző mindent befogad, az élő hangmintákból összerakott zenét,

Madonna

cukormázas slágerét, a test és lélek megkínzását, majd a kislányos szögdelét egy rosszul elhajított darts nyíl után, a hablatyolást az erdőről és

Hamlet

zavaros monológját. Az előadás kerete egyébként

Franz West

néhány "hordozható" szobra köré épített játék. E játék erejét számomra az mutatta, milyen észrevétlen szállt el hatvan perc.

Petró János

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cMmhDKbDFW8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.