Közélet

Szeptember közepén avatják a dorozsmai stációkat + VIDEÓ

Szeptember közepén avatják a dorozsmai stációkat + VIDEÓ

2012. július 2., hétfő
Szeptember közepén avatják a dorozsmai stációkat + VIDEÓ

Kiskundorozsma Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselői rengeteget tesznek a közösségi élet erősítéséért. Költségvetési módosító javaslatuk elfogadásával a nyár végéig elkészülhet a szabadtéri stációk rekonstrukciója is.

A politikai csatározások sajnálatos módon a szakmai munka rovására mennek a szegedi közgyűlésben, állítja

Kosik Dénes

(alsó képünkön)

, Kiskundorozsma egyéni képviselője (Fidesz-KDNP), ám ő a maga részéről amennyire lehet, igyekszik ezekből kivonni magát ezekből, s körzete érdekében tevékenykedni

Mihálffy Bélával

együtt. A városrészben óriási a nyüzsgés, mindig történik valami. Mint arról Kosik Dénes a Telin TV-nek beszámolt: ebben az esztendőben már több komoly, közösségépítő rendezvényt bonyolítottak le. Ilyen volt az új évi koncert a helyi iskolások részvételével, a versmondó verseny, majd a cigány versmondó verseny, a Dorozsma-futás több mint ezer fő részvételével, végezetül nemrégiben a rendkívül sikeres XIV. Dorozsmai Napok kitüntetések átadásával.

Mint arról a SZEGEDma.hu korábban többször beszámolt, javában zajlik az egyedülálló szabadtéri stációk teljes rekonstrukciója a Hősök ligetében. A képviselő elmondta: a dorozsmaiak jóvoltából a felépítmények alapozása és maguk a felépítmények (a 14 stáció) már elkészültek. A helyi közösség 5,2 millió forintot adott össze, nem egy család 300 ezer forinttal szállt be a gyűjtésbe. Hátravan még a szentképek és az ezekhez tartozó kiegészítők (keresztek, tokok, táblák) felszerelése. A szentképeket

Barta András

szobrászművész készíti el augusztus végéig. Mindehhez Kosik Dénes és Mihálffy Béla költségvetési módosító indítványát elfogadva júniusi 22-én 4,2 millió forint biztosított a szegedi önkormányzat. A stációkat szeptember 16-án szeretnék felszentelni és ünnepi műsor keretében átadni.

Tekintse meg a Telin TV Kosik Dénessel készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. június 29.)!

http://www.youtube.com/watch?v=9zRCjHbaBEo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.