Sport

Szegedi győzelem a junior pónifogathajtó Eb-n + FOTÓK

Szegedi győzelem a junior pónifogathajtó Eb-n + FOTÓK

2012. július 21., szombat
Szegedi győzelem a junior pónifogathajtó Eb-n + FOTÓK

A szegedi Tabajdi Ábel diadalmaskodott a junior pónifogathajtó Európa-bajnokságon és világkupafutamon. A mindössze tizenegy esztendős korosztályos magyar bajnoknak szép jövőt jósolnak a szakemberek.

A Wiener Neustadtban rendezett junior pónifogathajtó Európa-bajnokságon három versenyszámban mérték össze erejüket és ügyességüket a legifjabb, 9-11 éves indulók.

Tabajdi Ábel

díjhajtásban a második helyet szerezte meg, maratonhajtásban harmadik lett, míg akadályhajtásban a hetedik. A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola diákja így összetettben az első helyen végzett az egyben világkupafutamnak is számító Eb-n. A 9-11 évesek mezőnyében tizenketten indultak, Ábel osztrák, orosz, belga és angol versenyzőket is maga mögé utasított Bársony nevű, nyolc éves welsh pónijával. Az ifjú tehetség hatévesen már fogatot hajtott, komolyabban versenyezni három évvel ezelőtt kezdett, két éve a vecsési világkupán bronzérmet szerzett, akkor csoportjában hatan versengtek. „Most a korosztályomban már tizenketten indultunk, ezért sokkal nehezebb volt jó eredményt elérni. Egy kicsit izgultam a verseny előtt, de a pályán szerencsére már nem. Nagyon örülök ennek a győzelemnek” – nyilatkozta az ifjú bajnok. A lovak szeretete és a versenyzés családi hagyomány náluk. Lipicai lovakat tenyésztenek, illetve Ábel édesapja és bátyja,

Tabajdi Bence

is fogathajtó, mindketten indultak versenyeken. „Ábel végig magabiztosan versenyzett, az esős időjárás sem zavarta meg. A csúszós pálya ellenére gyorsan és pontosan hajtott a maratonhajtásban, és az utolsó szám előtt át is vette a vezetést az összetettben. Az akadályhajtásban hozta a kötelezőt, megőrizte az előnyét, így sikerült megszereznie az első helyet” – fogalmazott Tabajdi Bence, aki öccse segédhajtója is. Hozzátette, a szakemberek szerint szép jövő jár tizenegy esztendős testvérére. Mint megtudtuk, Tabajdi Ábel legközelebb a Nemzeti Vágtán fog versenyezni. A szeptember 15-16-án a Hősök terén megrendezendő viadalon ott lesznek a junior válogatottak is. Ábel junior pónifogathajtó versenyen indul szinkronhajtásban. Tavaly ebben a számban a harmadik lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.