Közélet

Százmillió forintra pályázhatnak közösségi rádiók és tévék

Százmillió forintra pályázhatnak közösségi rádiók és tévék

2012. július 3., kedd
Százmillió forintra pályázhatnak közösségi rádiók és tévék

Közösségi és kisközösségi rádiók, televíziók számára ír ki pályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa mintegy százmillió forintnyi értékben. A források műszaki fejlesztésre költhetők - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A vissza nem térítendő támogatásokból a fejlesztések értékének háromnegyede fedezhető, a jelentkezőknek 25 százalékos önrészt kell vállalniuk - szerepel az NMHH Szóvivői irodájának közleményében. Egy közösségi rádió legfeljebb 3 millió forinthoz, egy közösségi televízió legfeljebb 5 millió forinthoz, míg egy kisközösséginek minősülő médium maximum egymillió forinthoz juthat. Pályázni lehet stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai, műsorjel-átviteli és a médiaszolgáltatáshoz szükséges számítógépes fejlesztésre, valamint a szünetmentes működést biztosító eszközök beszerzésére. A pályázati felhívás első fordulójára augusztus 2-áig lehet jelentkezni. A kérelmek formanyomtatvány segítségével adhatók be, így könnyebbé válik a szükséges információk összegyűjtése és értékelése - olvasható a közleményben. (A formanyomtatványok a tamogatas.mtva.hu oldalon érhetők el.) "A pályázat célja, hogy a helyi értékeket képviselő közösségi médiaszolgáltatók színvonalas, megbízható, korszerű műszaki, stúdiótechnikai háttér birtokában készíthessék műsoraikat" - közölte a hatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.