Bulvár

Stabilizálódott az állapota a török kamion okozta baleset sérültjeinek

Stabilizálódott az állapota a török kamion okozta baleset sérültjeinek

2012. július 1., vasárnap
Stabilizálódott az állapota a török kamion okozta baleset sérültjeinek

9 sérültet szállítottak a mentők a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjába szombaton azt követően, hogy az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhelynél várakozó kocsisorba rohant egy veszélyes anyagot szállító török kamion.

A

szombati röszkei balesetben

3 tizenéves gyerek sérült meg súlyosabban – tudtuk meg

Túri Sándor

professzortól. Az SZTE Gyermekklinika igazgatója elmondta: egy kislányt medence- és bordatörés miatt kellett megműteni, és belső mellkasi zúzódásai is súlyosak, állapotát azonban sikerült stabilizálni, már nincs életveszélyben. A másik két gyerek csonttörést szenvedett, egyiküknek a mája is megsérült. A baleset három gyermekkorú sérültjének fölépülése több hetet vesz igénybe – tette hozzá Túri professzor. Kisebb agyzúzódás, bordatörés, nyaki csigolyasérülés, belső zúzódások miatt 6 felnőtt került az SZTE Traumatológiai Klinikájára – közölte

Török László

adjunktus. Az ügyeletvezető főorvos elárulta: műtétre nem volt szükség, a török kamion által okozott balesetben megsérült felnőttek egy része már lábadozik, hétfőn mindannyian elhagyhatják a klinikát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.