Bulvár

ORFK: nagy forgalom várható a határátkelőknél

ORFK: nagy forgalom várható a határátkelőknél

2012. július 28., szombat
ORFK: nagy forgalom várható a határátkelőknél

Megnövekedett forgalomra számít a rendőrség a hétvégén a szerb, a román és a horvát határszakaszon a Forma-1 Magyar Nagydíjra érkezők, majd az onnan távozók miatt.

A futamra érkezők várhatóan a letenyei, a röszkei, a nagylaki, az ártándi, esetleg az udvari és a gyulai közúti átkelőhelyet veszik majd igénybe - írta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája a rendőrség honlapján megjelent szombati közleményében. Szintén forgalomnövekedéssel lehet számolni a vasárnapi verseny után, 19 és 22 óra között, kilépőirányban. A határátkelőhelyek közül a letenyei autópálya-átkelőnél kifelé szombat délután négy óráig, befelé pedig a szombat esti órákban és vasárnap délután alakulhat ki 30-60 perces várakozás a személyforgalomban. Vasárnap délután várakozásra kell számítaniuk a Tompánál személyautóval belépőknek is, kifelé pedig a teherautósoknak. Röszkénél a kilépő személyforgalomban - a vendégmunkások hazautazása miatt - várható vasárnapig 60-120 perc várakozás, de a Magyarországra érkezőknek is kell ezzel számolniuk vasárnap délután. Nagylaknál a teherforgalomban kilépőirányban alakulhat ki egyórás torlódás a román hatóságok által bevezetett intézkedés miatt. Az ártándi közúti átkelőnél a kilépő teherforgalomban szombat délután öt óráig 60-120 perc, míg vasárnap este tíz órától hétfő délelőtt tíz óráig be- és kilépőirányban egyaránt 60 perc várakozás alakulhat ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Beregsuránynál, Csengersimánál, Vállajnál és Záhonynál is számítani kell torlódásra a hétvégén. Utóbbi helyen ennek hossza a kifelé tartó teherforgalomban akár három óra is lehet. Az ORFK tájékoztatott arról is, hogy a közutakon az elmúlt nap a rendőrség összesen 136 közlekedési balesetnél intézkedett. Két baleset összesen három halálos áldozatot követelt, míg 13 baleset súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 88, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. A hétvégi kamionstop az országban szombat délután három órától vasárnap este tíz óráig tart majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.