Közélet

Nem várható vízhiány Szegeden a kánikulában

Nem várható vízhiány Szegeden a kánikulában

2012. július 4., szerda
Nem várható vízhiány Szegeden a kánikulában

Három helyen - a Klauzál téren, Mars téren és az Aradi vértanúk terén - is oszt ivóvizet a Szegedi Vízmű a kánikulára való tekintettel - olvasható a cég sajtóközleményében.

A Szegedi Vízmű Zrt. naponta átlagosan 35-40 000 köbméternyi jó minőségű vizet termel, de igény esetén naponta akár közel 100 000 ezer köbméter vizet is ki tudnánk termelni, tehát víz van bőven, korlátozásra nincs szükség a legmelegebb kánikulai napokban sem, vízhiány nem várható. A tavalyi átlagos napi termelés (éves szinten): 32 799 m3 volt. A napi csúcs 2011-ben 41 274 m3 volt július 4-én. Eddigi idei éves átlag (I. féléves adat): 30 856 m3. Az idei eddigi csúcsfogyasztás a tavalyi csúcsnál kevesebb. Május 24-én 37 394 m3 víz fogyott. A hőségriadó időtartama alatt a Szegedi Vízmű ismét csapvizet oszt a város 3 pontján (a vízosztás helyszínei: Klauzál tér, Mars tér, Aradi vértanúk tere), és üzemelnek a párakapuk is a Klauzál téren, illetve a Mars téren. Ezen felül mobil ivó kutakat helyeztünk ki a Mars téren, a Tarjáni víztorony téren, valamint az Aradi vértanúk terén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.