Egyetem

Negyven hallgatónak ad ösztöndíjakat partnereivel az SZTE gazdaságtudományi kara

Negyven hallgatónak ad ösztöndíjakat partnereivel az SZTE gazdaságtudományi kara

2012. július 25., szerda
Negyven hallgatónak ad ösztöndíjakat partnereivel az SZTE gazdaságtudományi kara

Negyven olyan tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatónak kínál ösztöndíjakat partnerei segítségével a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gazdaságtudományi Kara, aki szeptemberben nappali tagozaton, önköltséges alapképzésben kezdi meg tanulmányait – közölte Vilmányi Márton dékán az MTI-vel.

Mivel a kar a következő tanévtől csak önköltséges formában fogadhat alapképzésben tanulókat, nagy szükség van a támogatásra – mondta az egyetemi docens. A diákok a

kar honlapján

augusztus 10-éig két típusú, rész- vagy teljes ösztöndíjra nyújthatnak be pályázatot. A hallgatók az alapító (Dexter Kft., Printker Zrt., Provice Kft., Realio Kft., Scriptum Zrt., Tisza Volán Zrt., Universitas-Szeged Nonprofit Kft., Ökonómia Alapítvány) nevét viselő vállalati ösztöndíjakra, továbbá a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíjra pályázhatnak. A szakember tájékoztatása szerint az ösztöndíjak alapításával új lehetőség nyílik a kar és vállalati-intézményi partnerei számára az együttműködésre. Míg korábban elsősorban a közös kutatási projektek jellemezték a kooperációt, az ösztöndíjak révén a partnerek a tehetséggondozásba is bekapcsolódnak. Az ösztöndíj-alapítás során a kar partnerei hangsúlyozták: a Szegeden végzett közgazdászok kiválóan teljesítenek munkájukban, és amellett, hogy magas színvonalú szakmai tudással felvértezve kerülnek ki az iskolapadból, a vállalati környezetbe könnyen beilleszkedő kollégák válnak belőlük. Ezért is fontos számukra, hogy az utánpótlás képzése révén jól képzett szakemberek lehessenek a régió gazdaságának szereplői.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.