Bulvár

Napokon belül elfoghatják Bándy Kata gyilkosát (FRISSÍTVE)

Napokon belül elfoghatják Bándy Kata gyilkosát (FRISSÍTVE)

2012. július 15., vasárnap
Napokon belül elfoghatják Bándy Kata gyilkosát (FRISSÍTVE)

A belügyminiszter közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban; a Hír TV-nek vasárnap nyilatkozó Pintér Sándor azt mondta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem ad tájékoztatást a gyilkosság áldozatává vált Bándy Kata ügyéről.

A Baranya megyei rendőrség minden bejelentést alaposan megvizsgál

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem ad tájékoztatást a gyilkosság áldozatává vált

Bándy Kata

ügyéről.

Zsobrák Péter

szóvivőt annak kapcsán kérdezte vasárnap az MTI, hogy a belügyminiszter úgy nyilatkozott, néhány napon elfogják az elkövetőt vagy az elkövetőket. A főkapitányság szóvivője azt mondta, a meggyilkolt pécsi rendőrségi pszichológus ügyében továbbra is csak azt tudja közölni, amit eddig: a rendőrség kiemelten kezeli az ügyet, nagy erőkkel folyik a nyomozás, minden bejelentést alaposan megvizsgálnak. Zsobrák Péter az ügy részleteiről egyetlen sajtóinformációira sem reagál. A rendőrség Bándy Kata holttestének szerdai megtalálása óta nem adott hivatalos tájékoztatást a nyomozás állásáról, nem erősítette meg, s nem cáfolta a médiában megjelent értesüléseket. A belügyminiszter vasárnapi közlése szerint a rendőrök nyomon vannak a pszichológusnő meggyilkolásának ügyével kapcsolatban; a Hír TV-nek nyilatkozó Pintér Sándor azt mondta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest. A hétvégén az MTI pécsi tudósítója több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a város vadászboltjai szombatra kifogytak az önvédelmi eszközökből. Főként a szemet, bőrt irritáló permetanyagot szóró sprayk tűntek el a boltok polcairól. A bolti eladók elmondása szerint az utóbbi napokban nőtt meg drasztikusan a forgalom, feltehetően a tragikus eset miatt. A rendőrség munkáját péntekig segítő nyugalmazott nyomozó,

Kovács Lajos

ezredes az Indexnek pénteken azt mondta: a nyomozómunka teljesen szakszerűen, a protokoll szerint folyik, jól irányítva, kellő erővel. Negyven-ötven ember dolgozik az ügyön - tette hozzá. A nyomozó szerint a pécsi rendőrségi pszichológus "típusbűncselekmény" áldozata, minden évben van három-négy ilyen ügy, hogy egyedül hazafelé tartó fiatal nőkre támadnak rá éjszaka. A tapasztalatok azt mutatják, hogy e támadók legtöbbször "vadásznak" éjszaka, az áldozatot véletlenszerűen választják ki. Az ilyen elkövetőkre jellemző a visszatérő hajlam. A korábbi ügyek tapasztalatai alapján Bándy Kata támadója esetében is feltételezik a nyomozók, hogy nem ez volt az első bűncselekménye.

Napokon belül meglehet a gyilkos

"A nyomozás vezetői jelentették a számomra, hogy olyan információk birtokába jutottak, amelyek remélhetőleg elvezetnek a tetteshez. Meggyőződésem, hogy néhány napon belül elfogjuk az elkövetőt vagy az elkövetőket" - idézte a belügyminiszter által a Hír TV-nek mondottakat a Magyar Nemzet internetes oldala. Az mno.hu portálon közölt anyag szerint fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök Pécsett a héten meggyilkolt rendőrségi pszichológus gyilkosa után kutatva, szombat este még a taxisokat is kipakoltatták. A rendőrségen hírzárlatot rendeltek el, így nem adnak semmilyen felvilágosítást a nyomozás állásáról. A Hír TV beszámolója szerint a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehetnek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondása szerint egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A Hír TV riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit. A bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek. A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amelynek alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt. Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság aznap este a rendőrség internetes oldalán azt közölte: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi. A múlt vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez. Egyelőre nem tudni, mi okozta a vasárnap eltűnt 25 éves nő halálát, s azon a helyen érte-e a halál, ahol megtalálták, vagy később vitték oda a holttestét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.