Bulvár

Nagy fogás Nagylakon

Nagy fogás Nagylakon

2012. július 24., kedd
Nagy fogás Nagylakon

3 határsértőt, 1 lopott személygépkocsit, és 2 nemzetközi körözés alatt személyt fogtak a nagylaki határrendészek két nap alatt - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Vasárnapi napon a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy kilépésre jelentkező francia rendszámú BMW X6-os személygépjárműnél derült ki az ellenőrzés során, hogy az lopott. Egy román család ült az autóban, akik elmondásuk alapján vásárolták az autót és éppen Romániában tartandó esküvőre igyekeztek volna. A Schengeni Információs Rendszer segítségével az is kiderült, hogy a nagy értékű járművet két évvel ezelőtt lopták el Franciaországból, melyet a Makó rendőrkapitányság lefoglalt. Ugyancsak nagylakon hétfőn hajnalban a román határ-rendőrök értesítették magyar kollégáikat, hogy a román oldalon határátlépésre jelentkező kamionok közül egyből személyek ugráltak ki, és gyorsan a határ felé vették az irányt. Az információ birtokában a nagylaki határrendészek azonnal zárták magyar oldalon az illegális határátlépők lehetséges menekülési útvonalát. Romániában román kollégáik is a kérdéses személyek után eredtek, és egészen a határvonalig követték a nyomokat. A három ismeretlen személy amint átlépte az államhatárt azonnal lehasalt és kúszva haladt tovább, bízva abban, hogy így el tudnak bújni a stabil hőkamera szemei elől. Egészen egy a határ közelében lévő tanyáig közlekedtek, ahol elrejtőztek. A határrendészek követték nyomaikat és elfogták őket, akikről kiderült, hogy algír állampolgárok, s otthonaikat a jobb élet reményében hagyták el. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ötből kettő volt a találati lista eredménye abban a bolgár rendszámú autóban, amely hétfő délután jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen. A járműben három román nő és két román férfi utazott, akik közül a férfiak ellen a német hatóságok nemzetközi elfogató parancsot adtak ki. A két román állampolgár előállításra került a Makói Rendőrkapitányságra, ügyüket büntetőeljárás keretében vizsgálják - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.