Sport

Labdarúgás: zárultak a nevezések, megye II-ben a Székkutas

Labdarúgás: zárultak a nevezések, megye II-ben a Székkutas

2012. július 6., péntek
Labdarúgás: zárultak a nevezések, megye II-ben a Székkutas

Július 6-án délben lezárultak a nevezések a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságok következő szezonjára. Örömteli, hogy csak egy együttes nem élt a pályán szerzett feljutási joggal.

Rendben beérkeztek a nevezések az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságához. Örömteli, hogy egy csapat kivételével minden csapat abba az osztályba jelentkezett be, ahová a pályán jogot szerzett. Csak a Székkutas volt az, aki a megye I. helyett a megyei II. osztályra nevezett - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Nógrádi Tibor

megyei igazgató. A sportvezető megerősítette korábbi szavait:

az élvonal feltöltéséről a fellebbviteli bizottság fog dönteni

az MLSZ-nek a 2012/13-as bajnokságokról szóló versenyszabályzata alapján.

(Mindez egyébként azt jelenti, hogy a megye II. bronzérmesét, az FK 1899 Szegedet kérik majd fel az indulásra, mely alakulat már korábban jelezte, adott esetben élni is fog ezzel a lehetőséggel - a szerk.)

Nagyszerű hír, hogy tovább folytatódik megyénk futballjának bővülése. A III. vonal küzdelmeire ugyanis a legutóbbi 25 helyett ezúttal csaknem 40 gárda nevezett. Ez Nógrádi Tibor szerint előrevetíti, hogy háromcsoportos pontvadászatot fognak rendezni. Olyan települések jelennek meg újra a labdarúgás térképén, mint Dóc, melynek 31, illetve Pusztaszer, melynek 19 év óta nem volt csapata. A megyei III. osztály több résztvevője ráadásul ifiegyüttest is indít, azaz 8-10 csapattal ott is elrajtolhat majd az U19-es bajnokság. Az igazgató a leglelkesebb utánpótlás-nevezőként a Kisteleket említette, mely U19-ben, U16-ban, U14-ben és U12-ben egyaránt versenyeztet majd brigádot. Megtudtuk: a hiánypótlási eljárást követően minden osztályt illetően július 23-áig születik majd jogerős döntés, s az azt követő héten már a csoportbeosztás és a sorsolás is elkészülhet. A megyei futballbajnokságokban augusztus 18-án indul útjára a labda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.