Sport

Labdarúgás: szegedi szuperderbik szombaton a Marika-kupán

Labdarúgás: szegedi szuperderbik szombaton a Marika-kupán

2012. július 6., péntek
Labdarúgás: szegedi szuperderbik szombaton a Marika-kupán

Idén is megrendezik a hagyományosnak számító versengést a Szabadság téren, az elsőségért négy szegedi együttes száll harcba.

Igazi unikumnak számít a labdarúgás nyári holtszezonjában a Marika-kupa, melyet idén július 7-én rendez meg a Szabadság téren a Víziközmű-Alsóváros és "mindenese",

Tóth "Pipu" István

. A helyi labdarúgók nem ijednek meg a szaharai hőségtől, ezúttal is négy együttes fogadta el a meghívást, s méri össze tudását. A program egy régi szegedi rangadó legújabb felvonásával indul, két szomszéd városrész gárdája, a Víziközmű-Alsóváros és a Móravárosi Kinizsi csap össze. A második mérkőzést az FK 1899 Szeged vegyes csapata és a Szentmihály PSE vívja. Délután kerül majd sor a bronzmeccsre és a fináléra. A szervezők szerették volna a kezdőrúgást az egykori móravárosi legendára,

Sándor Csikarra

bízni, a 84. életévében járó kiváló sportember azonban a kánikulára való tekintettel nem tudja vállalni az utat, habár nagyon készül(t) Szegedre. A Marika-kupa keretében helyezték volna el a Móravárosi Kinizsi új pályájának alapkövét is, ez a programpont így most későbbre tolódott. A jeles eseményre a tervek szerint augusztus végén, az első bajnoki forduló, az Alsóváros és a Móraváros kettős meccse kapcsán kerülhet sor Sándor Károly jelenlétében.

A szombati Marika-kupa programja:

9.00:

Víziközmű-Alsóváros - Móravárosi Kinizsi

11.00:

FK 1899 Szeged vegyes - Szentmihály PSE

15.00:

A 3. helyért

17.00:

Döntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.