Bulvár

Kutyáktól mentett borzot a Szegedi Vadaspark

Kutyáktól mentett borzot a Szegedi Vadaspark

2012. július 5., csütörtök
Kutyáktól mentett borzot a Szegedi Vadaspark

A Tisza partjától és a belvárostól nem messze található szegedi Klinikák udvarára fura látogató érkezett. Egy borz került oda valahonnan, és került öszszeütközésbe kutyákkal. A sebesült állatért a vadaspark állatorvosa és egy gondozónője ment ki, hogy befogja.

Ez altatással sikerült is, így a mentett borz végül a vadasparkba került. Szerencsére a sebei nem voltak súlyosak, egy hét alatt, hamar felépült. Így az állatkert szakemberei szabadon is engedhették a megtermett menyétféle ragadozót egy szeged környéki területen. Az állat hamar magára talált, és ott is hagyta a megmentőit. A borz kevésbé ismert ragadozója hazánknak, pedig nem ritka, sőt, gyakorisága okán vadászható vad. Azért találkozunk vele ritkán a természetben, mert éjszakai állat, és bár nem a halk, nesztelen mozgásáról ismert, elég félénk ahhoz, hogy messzire elkerülje az embert. Régen magányos állatoknak vélték őket, az újabb kutatások kiderítették, hogy családi közösségekben érzik jól magukat. A borz klánok hatalmas kiterjedésű, mély, gyakran több száz éves üregrendszerekben laknak. Mindenevők, húst éppúgy esznek, mint gyümölcsöt, sőt, előszeretettel dézsmálják meg a veteményest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.