Közélet

Kovács Sándor a Jobbik vásárhelyi polgármesterjelöltje

Kovács Sándor a Jobbik vásárhelyi polgármesterjelöltje

2012. július 13., péntek
Kovács Sándor a Jobbik vásárhelyi polgármesterjelöltje

Kovács Sándor vállalkozót indítja a Jobbik a hódmezővásárhelyi időközi választáson a polgármesteri posztért - jelentette be Nagy-György Anna, a párt önkormányzati képviselője és városi alelnöke pénteken az alföldi településen.

A képviselő elmondta: a Jobbik helyi szervezete hosszú ideig egy választók számára pártszimpátiától függetlenül támogatható jelölt megtalálásán dolgozott. A független jelölt állítása azonban "a helyi politikai viszonyok következtében" meghiúsult - tette hozzá.

Kovács Sándor

, aki 1996 óta autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozását irányítja, a városvezetés előtt álló legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést nevezte. A 2009 óta a Jobbik tagjaként tevékenykedő, 51 esztendős férfi hangsúlyozta, ehhez szükség lenne a kirívóan magas helyi adóterhek csökkentésére. Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel. A Fidesz-KDNP jelöltje a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő

Almási István

. Az MSZP a párt önkormányzati képviselőjét,

Kis Andreát

indítja a posztért. Az LMP a hódmezővásárhelyiektől vár javaslatokat arra, ki legyen a párt polgármesterjelöltje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.