Gazdaság

Kisgyermekes szülők elhelyezkedését segítő program indul

Kisgyermekes szülők elhelyezkedését segítő program indul

2012. július 7., szombat
Kisgyermekes szülők elhelyezkedését segítő program indul

Ötven kisgyermekes szülő vehet részt Gödöllőről és környékéről abban a kétéves programban, amelynek célja a sikeres munkavállalásra felkészítés.

A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. programjára - amely összesen 150,9 millió forintból európai uniós és magyar állami támogatással valósul meg - augusztus 25-ig lehet jelentkezni; a jelentkezési lapokat a kft. társadalmi diverzitás programjának honlapjáról lehet letölteni. A cég közleménye szerint az októberben induló Munka-Család-Egyensúly projekt során a gyesről, gyedről, gyetről visszatérők komplex képzésen vesznek részt, kiépítenek egy új gyermekfelügyeleti rendszer is, valamint beindítanak egy úgynevezett kisgyermekes gyártósort is. A GAK programjának munkáltató partnerei a Gödöllő Coop Zrt., a Művészetek Háza Gödöllő és az aszódi Richard Fritz Műanyag és Gumi Autóalkatrészeket Gyártó Kft. A toborzás megkezdődött, kisgyermekes szülők jelentkezését várják az aszódi, a gödöllői és a veresegyházi kistérségből. Horváth Mihály, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben hangsúlyozta: a szülőkön kívül a munkáltatókat is képzik, a családbarát munkahelyi kultúra bevezetésében segítenek. A programmal javul a részt vevő szülők kommunikációja, érdekegyeztető képessége a munkaadókkal, a munkaadók atipikus foglalkoztatási formákat vezetnek be, és hátrányos helyzetű munkavállalók tartósan bejutnak az elsődleges munkaerő-piacra - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató. Dajka, projekt asszisztens, pénzügyi asszisztens, ügyfélszolgálati munkatárs, pénztáros, eladó, árufeltöltő munkakörök várják a jelentkezőket - közölte, kiemelve: azok a szülők is jelentkezhetnek, akik nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését, hiszen a projekt alatt a résztvevőknek ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.