Sport

Kézilabda: komoly tervekkel, nehéz szezonra készül az SZKKSE

Kézilabda: komoly tervekkel, nehéz szezonra készül az SZKKSE

2012. július 23., hétfő
Kézilabda: komoly tervekkel, nehéz szezonra készül az SZKKSE

Az elmúlt szezonban az NB I/B-s bajnokság 7. helyén zárt a Szeged-Kiskundorozsma KSE női kézilabdacsapata. A következő idényben új trénerrel és megerősödve vágnak neki a lányok a küzdelmeknek.

Farkas József

edzőségével kezdte meg felemás bajnokságát tavaly ősszel az SZKKSE, majd a tavasz folyamán

Prónay Gyula

vette át a csapat vezetését, akivel néhány fontos győzelmet aratva Dobó Mónikáék meg tudtak kapaszkodni a középmezőnyben. Az idény végével azonban mindenképp szükséges volt új tréner keresése, s ezt viszonylag hamar meg is oldotta a csapatvezetés: az NB II Délkeleti csoportjában bronzérmes KSZSE edzőjét,

Marosán Györgyöt

szerződtették a posztra, aki az alsóbb osztályú kiírás juniorsorozatát meg is nyerte ifjabb tanítványaival. "Javarészt eddig is női csapatoknál dolgoztam, nem okozott problémát az átmenet, hiszen az állomány nagy részét már korábbról ismerem. Örültem a csapatvezetés felkésérésnek, nagy lehetőségnek tartom, hogy az NB I/B-s Szeged-Kiskundorozsma együttesét vezethetem. Jó képességű játékosokból áll a gárda, ha sikerül a csapatot eggyé formálni, úgy érzem megvalósítható, hogy az 1-5. hely valamelyikét megszerezzük" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak a fiatal edző az akklimatizálódásról. Mint elmondta, a felkészülésbe július 30-án vágnak bele, a képességek felmérésével, ismerkedéssel. "Nyolchetes felkészülést tervezünk, ennek az időnek elegendőnek kell lennie, hogy megfelelő fizikális állapotban, taktikailag felkészülten várjuk a szeptember 15-i bajnoki rajtot" - közölte Marosán György. "Hat felkészülési mérkőzést tervezünk, egy háromcsapatos felkészülési tornával kiegészítve. Nagyon örömteli számomra a vezetőség professzionális hozzáállása, hiszen támogatták, hogy egyhetes edzőtáborba vonuljunk Békéscsabára, ami ebben az osztályban nagyon nagy szó. Szeretnénk környékbeli és velünk egy osztálybeli, illetve NB I-es csapatokkal is lekötni felkészülési meccseket. Tárgyalunk a makói csapattal, a békéscsabai edzőtábor során jó lenne a Csorvással is játszani. Mindez azért is fontos számunkra, mert a bajnoki jó szereplés mellett a magyar kupában is nagy dobásra készülünk, jó lenne egy NB I-es ellenfélen túljutni a sorozatban. Persze, ez nem lesz egyszerű, hiszen az NB I/B-s mezőny idén nagyon erős lesz, példaként az Orosházát lehetne felhozni, mely a nyáron komoly igazolásokkal izmosodott" - tette hozzá a tréner. No, de ha az ellenfelek erősödnek, hogyan erősít az SZKKSE? "Folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, lesznek távozók és természetesen is érkezők a pótlásukra. Elsősorban minőségi igazolásokban gondolkodunk, de a húzóembereket mindenképp szeretnénk megtartani, mivel lényeges, hogy minden mérkőzésen esélyesként, a maximumot nyújtva tudjunk pályára lépni, s így ennek megfelelően kell kialakítanunk a keretet" - vázolta fel koncepcióját a vezetőedző. "Az biztos, hogy a jobb szélre érkezik erősítés magasabb osztályból, de emellett igyekszünk a régióból a tehetséges játékosokat összegyűjteni. Bízom benne, régi dorozsmai játékosokkal is sikerül erősödnünk,

Varga Dórát

szeretnénk visszahozni kettős játékengedéllyel, egészségi állapotától függően

Kiss-Laluska Esztert

is várjuk vissza, komoly erősítés lenne, továbbá visszatért

Lehmann-Dobó Andrea

is a szülés után. Az is biztos, hogy fiatal tehetségek is erősíteni fogják 18 fős keretünket, melyből az új szabályok szerint 16 fő nevezhető egy-egy mérkőzésre, azaz jobban rotálhatunk" - fejtette ki. Ráadásul nemcsak, hogy erősödnek a riválisok, de a bajnoki sorsolás is már rögtön az elején kemény csaták elé állítja majd a szegedi kézis lányokat és sikerorientált mesterüket. "Az újonc Hajdúböszörmény otthonában fogunk kezdeni, ami nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen a feljutók mindig lekesen kezdenek a magasabb osztályban, szinte biztosan teltház előtt fogunk játszani a hajdúsági városban, ahol nagyon szeretik a kézilabdát. A 2. fordulóban hazai pályán is bemutatkozunk a Kecskemét ellen, a papírforma mellettünk szól. Az itthoni meccseinket egyébként is kivétel nélkül hozni szeretnénk. A 3. és a 4. fordulóban szintén nagyon erős ellenfeleink lesznek, a Hajdúnánás és a tavalyi bajnok Nyíradony. Kaphattunk volna könnyebb sorsolást is a szezon elejére!" - tekintett előre az új vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.