Közélet

Két rendőrt gyanúsítottként hallgattak ki az arab sakkozó ügyében

Két rendőrt gyanúsítottként hallgattak ki az arab sakkozó ügyében

2012. július 3., kedd
Két rendőrt gyanúsítottként hallgattak ki az arab sakkozó ügyében

Két rendőrt gyanúsítottként, harmadik társukat tanúként hallgatta ki az ügyészség a Szaúd Mohamed al-Marzúkival június elején, Újszegeden történtekkel kapcsolatban; az egyesült arab emírségekbeli sakkvezető azt állítja, hogy a rendőrök bántalmazták a Tisza-parti városban - közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

A meghallgatások során a két gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését - mondta az estig tartó eseményről a szóvivő. Az egyik rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés bűntettével, a másikat ezeken felül közúti veszélyeztetés bűncselekményével gyanúsítják. Harmadik társukat tanúként hallgatták meg. A szóvivő elmondta, a következő időszakban szakértői véleményeket várnak, melyeket összevetnek a vallomásokkal. Azt követően döntenek az eljárás következő lépéseiről. Az egyesült arab emírségekbeli sportvezető a tizennyolc éves

Szálim Abdur-Rahmánt

kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember

Lékó Péterrel

készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra.

Szaúd Mohamed al-Marzúki

korábban közölte, nem kíván nyilatkozni a magyar sajtónak; a kórház az állapotáról sem adhatott felvilágosítást. Az arab ország The National című lapjának korábbi beszámolója szerint a férfinak a bántalmazás során öt bordája tört el, a mellkasán és a hátán több zúzódás keletkezett, és asztmás lévén a verés közben rövid időre a légzése is leállt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást.

Szenti Szabolcs

akkor úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent nyilatkozatokat a CSMRFK akkor sem kommentálhatja, ha egyébként szívesen tenné, mivel több állítást cáfolni tudna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.