Egyetem

Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet rendez az ELTE

Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet rendez az ELTE

2012. július 8., vasárnap
Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet rendez az ELTE

Idén is megrendezi az Eötvös Loránd Tudományegyetem július 9. és 15. között a Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet, a rendezvény célja, hogy a hallgatók anyanyelvükön vehessenek részt a kifejezetten nekik szervezett szakmai képzésben - közölte az intézmény az MTI-vel.

A négy szekcióban zajló programokra Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a Délvidék magyar ajkú fiataljai érkeznek. A nyári egyetem célja, hogy a hallgatók anyanyelvükön vehessenek részt a szakmai képzésben - ezzel is erősítve nyelvi integritásukat, valamint hogy a sokszínű kulturális programnak köszönhetően bepillantást nyerhessenek Budapest pezsgő diákéletébe. Az Egységben a tudomány mottót viselő rendezvény szekcióinak közös megnyitója július 9-én lesz az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol beszédet mond: Mezey Barna, az ELTE rektora, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Gál András Levente, a Jó állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes. A nap folyamán a határon túli egyetemek vezetői, valamint az ELTE vezetése megbeszélést folytat

Hoffmann Rózsa

oktatásért felelős államtitkárral és az érintett kormányzati szervek képviselőivel a határon túli magyar hallgatóknak szóló magyar nyelvű felsőoktatási kínálat fejlesztéséről. A nyári egyetem lezárásaként a hallgatók ellátogatnak Egerbe, ahol a városnéző séta után a székesegyházban adnak orgonahangversenyt a tiszteletükre, majd a nap végén borkóstolón vesznek részt egy pincészetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.