Közélet

Kakasok kerültek a bográcsba Szentmihályon + FOTÓK

Kakasok kerültek a bográcsba Szentmihályon + FOTÓK

2012. július 20., péntek
Kakasok kerültek a bográcsba Szentmihályon + FOTÓK

Szeged-Szentmihályon hagyomány immár, hogy nyár közepén kakasfőző versenyt rendeznek. Most júliusban 32 bográcsban főttek a tarajosok.

Idén Véméndről, Baranya megyéből is érkeztek vendégek, akik nagyon különleges pörköltet főztek a szárnyasokból. Vargányagomba-őrleménnyel sűrítették a paprika mellett az ételt. „Tavaly még közel egy tucat bogrács volt, idén már 32, jövőre pedig a 40 fölötti számot szeretnénk elérni. Minden évben színes programokkal gazdagítjuk az eseményt. Ezúttal a kispályás futball szabályai szerint játszottak seprűfocit a résztvevők” – mondta el portálunknak

Nógrádi Tibor

, a körzet önkormányzati képviselője. A Fidesz-KDNP-s politikustól megtudtuk, hogy a július 14-én lezajlott családias hangulatú eseményen mindenki nyertesként mehetett haza, minden résztvevőt díjaztak. A kakasfőző versenyen új ötletek is születtek 2013-as fieszta megszervezésére. Az egyik ilyen, hogy egy résztvevő felajánlotta a tiszai holtágnál, a Fehér-parton fekvő telkét szabad strand kialakítására. Nógrádi Tibor szerint ennek tükrében nagy esély van rá, hogy Szentmihálynak jövőre strandja is lehessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.