Gazdaság

Hatékonyabbá és egyszerűbbé válnak a képzési támogatások

Hatékonyabbá és egyszerűbbé válnak a képzési támogatások

2012. július 14., szombat
Hatékonyabbá és egyszerűbbé válnak a képzési támogatások

Elfogadta a kormány a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből egyedi kormánydöntéssel nyújtható támogatások új szabályait; ennek köszönhetően a Magyarországon beruházó vállalatok munkaerő-szükségletének kielégítését szolgáló támogatási rendszer lényegesen egyszerűbbé, hatékonyabbá válik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A minisztérium kifejti, hogy a kérelmezők 50 és 500 fő közötti munkahelyteremtést eredményező beruházás esetén legfeljebb 1 millió euró, 500 főt meghaladó munkahelyteremtést eredményező beruházás esetén legfeljebb 2 millió euró összegben kaphatnak képzési támogatást. A kérelmezőnek vállalnia kell, hogy a képzésben résztvevők legalább hatvan százalékát legalább egy évig tovább foglalkoztatja. A jogszabály a kormányprogramnak megfelelően támogatja a tanulószerződés alapján oktató vállalatok tanműhely-fejlesztési törekvéseit, így a duális szakképzés erősítését segíti - hangsúlyozza az NGM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.