Bulvár

"Hármashatár" ellenőrzés lesz ma Csongrád megyében

"Hármashatár" ellenőrzés lesz ma Csongrád megyében

2012. július 12., csütörtök
"Hármashatár" ellenőrzés lesz ma Csongrád megyében

Immár 14. alkalommal rendezik meg ma Csongrád megyében a "Hármashatár" Nemzetközi Fokozott Ellenőrzést, amit az Európai Bizottság által kiadott „Fehér Könyvben” meghatározott célkitűzések hívtak életre - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A román és szerbiai rendőrökkel, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetve a Katasztrófavédelem szakembereivel közösen végrehajtandó akció elsődleges célja a gyorshajtók, az ittas járművezetők, valamint a passzív biztonsági eszközöket nem használó járművezetők kiszűrése. Az ellenőrzés során az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a műszakilag alkalmatlan, érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedő járművekre. Az immár hagyományos akció kiváló alkalmat jelent a „hármashatár” mentén dolgozó rendőröknek a tapasztalatcserére, egymás munkamódszereinek megismerésére. Csongrád megyében 2012. év első félévében 14 %-kal kevesebb személyi sérüléses baleset történt, mint az előző év hasonló időszakában. Kiemelkedő eredmény, hogy a halálos eredményű szerencsétlenségek száma 53 %-kal mérséklődött. Idén eddig 10 külföldi állampolgár okozott megyénkben személyi sérüléses balesetet - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.