Bulvár

Hadihajók csatáznak a Búvár-tavon + FOTÓK, VIDEÓ

Hadihajók csatáznak a Búvár-tavon + FOTÓK, VIDEÓ

2012. július 12., csütörtök
Hadihajók csatáznak a Búvár-tavon + FOTÓK, VIDEÓ

Méretarányos hadihajók, gőzhajók lepik el a Szeged Plaza mögötti Búvár-tavat szombaton. Az országos hajómodellverseny ötödik állomásán közel ötven, aprólékos munkával készített szerkezet mérkőzik meg.

Az Osztrák-Magyar Monarchia hadihajói, száz évnél is idősebb gőzhajók és cirkálók lepik el a Szeged Plaza mögötti Búvár-tavat szombat délelőtt. Bár ezen hajók vízkiszorítása egyenként is többszöröse a kis tó készletének, nem kell megijedni: méretarányos hajómodellekről van szó, melyek az országos bajnoki futam ötödik mérkőzését vívják a Tisza-parti városban. Tíz órától körülbelül este hatig folyik majd a csata a hajók között, ahol nem a sebességet, hanem a versenyzők ügyességét és a szerkezetek navigálhatóságát pontozzák. http://www.youtube.com/watch?v=b93BQTSW5jQ "Az ország minden pontjáról - Győrből, Miskolcról - érkeznek a modellezők, közel ötven hajót bocsátanak majd vízre. Elektromos meghajtású és gőzzel működő darabok is felsorakoznak" - árulta el portálunknak

Hüvös Ferenc

, a rendezvény egyik szervezője. A modellek mindegyike élethű, kicsinyített mása az eredeti hajóknak, melyeket tervek, dokumentációk alapján építettek aprólékos munkával. A versenyen nyolc kategóriában mérkőznek meg a vízi járművek, külön indulnak a saját gyártásúak, az építődobozból készült darabok, a gőzzel hajtottak és az ifjúsági versenyzők - utóbbiaknak nem kell formai követelményeknek megfelelniük, csak a verseny ügyességi részére koncentrálnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.