Közélet

Gúr Nándor szerint Vásárhely az egyik legeladósodottabb település

Gúr Nándor szerint Vásárhely az egyik legeladósodottabb település

2012. július 20., péntek
Gúr Nándor szerint Vásárhely az egyik legeladósodottabb település

Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut – mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke pénteken az alföldi településen.

A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és

Lázár János

fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is - mondta a politikus

Kis Andreával

, az MSZP a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatóján. Bár a kormány azt ígérte, tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt, az emberek a munka világában zajló változásokból egyelőre csak azt érzik, hogy kevesebb pénzért többet kell dolgozniuk - közölte az országgyűlési képviselő. A több százezer új munkahelyből néhány ezernek Hódmezővásárhelyre is jutnia kellett volna, ezzel szemben a város aktív korú lakosságának jelentős része a szocialista vezetésű, szomszédos Szegeden találja meg boldogulását - hangsúlyozta

Gúr Nándor

. Az MSZP sajtótájékoztatójának helyszínén két képviselőtársával megjelent

Havasi Katalin

, a Fidesz városi elnöke is, aki vitába szállt a szocialista politikussal. A fideszes önkormányzati képviselő kifejtette: a városnak nincs működési célú hitele, a település minden forintot fejlesztésre fordított. Havasi Katalin hangsúlyozta azt is, az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében: mintegy hétszáz új munkahely kialakítását és további hatszáz megőrzését támogatta anyagilag a város.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.