Görkorcsolya: elrajtolt a nyolckerekű száguldás Szegeden (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vasárnap esti, Móra Ferenc Múzeum előtti látványos megnyitóval kezdetét vette az idei görkorcsolya Európa-bajnokság – melynek Szeged ad otthont -, hétfőn pedig a 300 méteres futamokkal maga a verseny.

Napos meleg, kissé szeles időjárás, valamint kerekek surrogása fogadta a Szatymazi utcai felújított görkorcsolya-pályára kilátogatókat hétfő délután: megkezdődött a szegedi görkori Eb, ahol hétfőn 16.30-tól négy korosztályban zajlottak a 300 méteres egyéni gyorsasági futamok a lányoknál és a fiúknál is. A kadett korcsoportban 80, a junior A és B osztályban 62 illetve 82, míg a felnőttek mezőnyében szintén 82 fő vágott neki az időméréses futamoknak, minden kategóriában a legjobb 12 versenyző jutott be az este 20 óra után kezdődött finálékba. Mivel a pálya kerülete nagyjából 180 méter, így a versenyzők nem a célegyenesből, hanem 60 méterrel előrébbről, a legnépesebb nézőközönség előtti pályarészről rajtoltak. A legnépesebb és legerősebb külföldi csapatok tagjai (olaszok, spanyolok, franciák, németek és hollandok) hangosan biztatták egymást, de a magyar versenyzőket és az értük szorító hazai tábort sem kellett félteni “torokügyileg”.

A kadettek mezőnyében induló szegedi tornádós Gardi Dominika a 13., Szatmári Nikoletta és Sebők Dominika a 21. és a 22., míg a fiúknál Bejczi Botond a 22. és Frecska Péter a 28. helyen végezett. A junior B kategóriában induló Monostori Eszter a 19., Török Réka a 23., a fiúknál Hülber Dániel a 10. legjobb időt futották. Ugyanebben a kategóriában Gengeliczky Domokos és Nagy Péter a mezőny hátsó részében végeztek, akárcsak a junior A mezőnyében Molnár Márk (17.), Dékány Bence (22.) és Gengeliczky Donát (24.) – a lányoknál itt nem indult magyar versenyző, ahogyan a felnőttek mezőnyében sem, míg a férfiaknál e versenyszámban egyedüli magyar Karancsi Sándor a 26. helyen zárt.


A versenyek kedden reggel 9.30-tól előbb az 500 méteres junior B és felnőtt, fiú és lány előfutamokkal indulnak, majd a kadettek 3000 méteres pontozásos taktikai csatája következik, majd a junior B és felnőtt 500-asok negyeddöntője, végül pedig az 1000 méteres junior A előfutamok zárják a délelőtti programot. Délután 17 órától utóbbi elődöntőire kerül sor, majd a hétfői 300-as döntők győzteseinek éremátadása következik, majd az 500-as junior B és felnőtt verseny elődöntői jönnek. 19.30 után pedig késő estébe nyúlóan zajlanak majd a nap folyamán futott versenyek fináléi. A szervezők – a szegedi Tornádó Team és számos lelkes fiatal önkéntes segítő Garzó Erika vezetőedző-főszervező vezette csapata – kedden is nagy szeretettel várják az érdeklődőket a futamokra, melyek megtekintése ingyenes.

Eredmények, 300 méter:

Lány kadett:
1. Linda Rossi (olasz)
2. Giorgia Bormida (olasz)
3. Giulia Bonechi (olasz)
…13. Gardi Dominika
…21. Szatmári Nikoletta
…22. Sebők Dominika

Fiú kadett:
1. Marco de Flavis (olasz)
2. Alberto Petrin (olasz)
3. Tim Siegel (német)
…22. Bejczi Botond
…28. Frecska Péter

Lány junior B:
1. Daria Tiberto (olasz)
2. Vanessa Bittner (osztrák)
3. Josie Hoffmann (német)
…19. Monostori Eszter
…23. Török Réka

Fiú junior B:
1. Simon Albrecht (német)
2. Mattia Diamanti (olasz)
3. Raphael Planelles (francia)
…10. Hülber Dániel
…22. Gengeliczky Domokos
…31. Nagy Péter

Lány junior A:
1. Alisa Gutermuth (német)
2. Carlotta Simbula (oalsz)
3. Vera Iglesias (spanyol)

Fiú junior A:
1. Darren de Souza (francia)
2. Mirco Mezzalira (oalsz)
3. Benjamin Pierre Jean (francia)
…17. Molnár Márk
…22. Dékány Bence
…24. Gengeliczky Donát

Női felnőtt:
1. Eriak Zanetti (olasz)
2. Laethisia Schimek (német)
3. Jana Gegner (német)

Férfi felnőtt:
1. Nicolas Pelloquin (francia)
2. Andrea Angeletti (olasz)
3. Michel Mulder (holland)
…26. Karancsi Sándor

Default thumbnail
Előző sztori

Indul az egyetemisták albérleti rohama

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Bakos Botond

Legutóbbi hasonló cikkek