Kultúra

Tíz éve nem hallott koncert a Nyári Kavalkád műsorán + JÁTÉK

Tíz éve nem hallott koncert a Nyári Kavalkád műsorán + JÁTÉK

2012. július 5., csütörtök
Tíz éve nem hallott koncert a Nyári Kavalkád műsorán + JÁTÉK

Több mint egy évtizedet követően ismét hallható lesz a Brandenburgi verseny Szegeden. Bach híres koncertsorozatának két művét hallgathatjuk meg a városháza udvarán július 13-án, az estre ön is nyerhet páros belépőt, ha velünk játszik!

Fiatal művészek kibontakozásának ad teret a tavaly alakult Giovani Artisti: a kamarazenekar célja, hogy az ifjú szegedi zenészek tehetségét kibontakoztathassák, igazi drágakövet faragva a csiszolatlan gyémántokból. „Szükségét éreztük a fiatal zenészek foglalkoztatásának, hiszen számos tehetséges muzsikus van Szegeden. Értük állt össze a Giovani Artisti kamarazenekar, melyben a fiatal muzsikusok mellett sokat látott, tapasztalt zenészek is helyet kaptak, tanácsokkal látva el az utánpótlást” - árulta el portálunknak

Losó Dávid

zenekarvezető. Fellépésükkel már bemutatkoztak a szegedi közönségnek: májusban a Klauzál téri Gasztroudvar egyik fellépőjeként adtak nagy sikerrel koncertet, ahol egy 8 éves kisfiú két komoly versenyművet adott elő furulyán a zenekar kíséretével. „A zenélés nem munka, hanem hivatás, hiszen csak úgy lehet másoknak örömet okozni, és maradandót alkotni” – hangsúlyozta a zenekar vezetője. A 18 állandó tagot (10 hegedűs, 3 brácsás, 3 csellós és két bőgős) számláló együttes július 13-án (pénteken) este fél kilenctől a szegedi városháza udvarán is fellép. A

Nyári Kavalkád

műsoraként többek között

Johann Sebastian Bach

Brandenburgi verseny című híres sorozatának két része is felcsendül – erre Szegeden már több, mint tíz éve nem volt példa, így kuriózumszámba megy ez az előadás. Ezúttal szegedi és pécsi fúvósok is erősítik a Giovani Artisti előadását, a komolyzenére fogékony hallgatóság igazi ínyencséget hallhat.

Műsor:

Corelli - Concerto Grosso Op. 6 Nr. 4., Bach - III. Brandenburgi verseny, Mendelssohn - X. Szimfónia, Bach - I. Brandenburgi verseny, Boccherini - Éjszakai őrjárat Madridban.

Helyszín:

szegedi városháza (Széchenyi tér 10.) udvara, eső esetén az IH Rendezvényközpont (Felső Tisza-part 2.)

Időpont:

július 13. (péntek) 20.30-kor

Belépő:

elővételben 1200 Ft, az előadás napján 1500 Ft

A városháza udvarán július 13-án (pénteken) 20.30-kor kezdődő koncertre páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésünkre:

Hány versenyművet tartalmaz Bach Brandenburgi verseny című koncertsorozata?

A:

3

B:

6

C:

9 A megfejtéseket a

jatek@szegedma.hu

e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb július 9-e (hétfő) éjfélig. Szerencsés játékosunkat e-mailben értesítjük nyereményéről.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.