Közélet

Felmentették a konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost

Felmentették a konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost

2012. július 19., csütörtök
Felmentették a konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost

Felmentette tisztségéből Nyitrai Zsoltot, a kormányzati konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost Orbán Viktor kormányfő.

Az erről szóló határozat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, a felmentés azonban július 16-ai, azaz hétfői hatállyal történt.

Nyitrai Zsolt

, a Fidesz parlamenti képviselője az Orbán-kormány megalakulásakor a fejlesztési minisztérium infokommunikációs államtitkára lett, miniszterelnöki biztosként 2011 szeptembere óta dolgozott. Kinevezését akkor azzal indokolták, hogy a kormány az alkotmányozási és a szociális konzultáció után újabb és újabb fontos ügyekben tervezi kikérni az emberek véleményét. A munkahelyteremtéssel és más gazdasági kérdésekkel összefüggő konzultáció jelenleg is tart, a kérdőíveket augusztus 20-áig lehet visszaküldeni. A kormányzati honlapon található feladatleírás szerint Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztosként humánpolitikai ügyekkel is foglalkozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.