Bulvár

Felhőszakadás várható az ország teljes területén

Felhőszakadás várható az ország teljes területén

2012. július 25., szerda
Felhőszakadás várható az ország teljes területén

A várható felhőszakadások miatt csaknem az ország teljes területére elsőfokú riasztást adott ki szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Balatonnál és a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

A szolgálat honlapján található információk szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megye, valamint Tolna és Somogy megye több térsége kivételével citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben. E területek kivételével 1-3 órán belül szinte bárhol nagy mennyiségű csapadék hullhat, több térségben heves zivatarokra is számítani lehet. Az előrejelzés szerint szerda estig többfelé valószínű zivatar, néhol 30-40 milliméter csapadék is hullhat. Egyes helyeken, elsősorban a Tiszántúl térségében, északkeleten heves zivatar is kialakulhat, amelyet a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékon túl jégeső és óránkénti 80 kilométeres erősséget meghaladó széllökés kísérhet. Az esti, késő esti órákra az intenzív záporos, zivataros zóna súlypontja az északkeleti országrészre helyeződik át. Csütörtökön bárhol kialakulhatnak záporok, elsősorban északkeleten eshet nagyobb mennyiségű, akár 40-50 milliméternél több csapadék - olvasható a szolgálat honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.