Gazdaság

Felemásan alakult a vendéglátósok forgalma

Felemásan alakult a vendéglátósok forgalma

2012. július 3., kedd
Felemásan alakult a vendéglátósok forgalma

Eltérően értékelték a magyarországi vendéglátóipar képviselői a labdarúgó-Eb forgalomra gyakorolt hatását - derül ki a Napi Gazdaság keddi számában megjelent összeállításból.

Vágvölgyi Mihály

, a Horváth Kert üzemeltetője szerint ott, ahol minőségi szolgáltatást kínáltak a vendéglátósok, a forgalom minimum a duplájára nőtt, az italfogyasztás pedig akár a háromszorosára is. Megjegyezte, hogy a piacon elindult a versengés a sportrajongókért, és az Eb egyfajta főpróbája volt a nyári olimpiának. Azok a vendéglátósok, akik pénzt is szeretnének látni a sportműsorok vetítéséből, komoly összegeket fektettek be a szolgáltatásokba.

Háber Tamás

, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke a lapnak azt mondta: míg a korábbi focivilágversenyek elődöntői, döntői után rendre jó visszhangokat kapott az ipartestületi tagoktól, most nem; a meleg miatt elnéptelenedett a belváros, üres helyeket lehetett látni. Mint mondta, elképzelhető, hogy akik a hőség miatt elmenekültek a városokból, azok is beültek valahová meccset nézni, ám a tömeg biztosan nem a kiskocsmákban jelent meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.