Gazdaság

Fazekas: kikerül az üzlet világából a föld

Fazekas: kikerül az üzlet világából a föld

2012. július 23., hétfő
Fazekas: kikerül az üzlet világából a föld

"Kimentjük a termőföldet a biznisz világából, és visszahelyezzük a termelés világába" – fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban, a készülő földtörvény kapcsán.

A miniszter leszögezte, hogy nemzeti hatáskörben tartják a magyar földet, függetlenül attól, hogy az unió mit szól majd az új földtörvényhez. Szavai szerint Magyarország felkészült a külföldiek földvásárlási moratóriumának 2014-ben esedékes lejártára, s gátat vet az agresszív földvásárlási hullámnak. A parcellákat csak szakképzett, helyben lakó személyek művelhetik majd. Elmondta, hogy az új szabályozás szerint is tiltott lesz a jogi személyek földtulajdonszerzése, és olyan rendelkezések épülnek majd be a rendszerbe, amelyek indirekt eszközökkel akadályozzák meg, hogy magyar földet arra nem jogosultak vásároljanak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.