Bulvár

Előzetesben a röszkei balesetet okozó török kamionos

Előzetesben a röszkei balesetet okozó török kamionos

2012. július 2., hétfő
Előzetesben a röszkei balesetet okozó török kamionos

Előzetes letartóztatásba helyezte a szegedi városi bíróság hétfőn azt a török kamionost, aki szombaton tömegbalesetet okozott a röszkei határátkelő közelében - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Jászai Linda

elmondta: a 32 éves férfit még szombaton őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. A járművével Németországból Törökországba gyúlékony anyagokat, illetve ciánvegyületeket szállító kamionos ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indul büntetőeljárás. A tömegbaleset szombat hajnalban történt. A röszkei átkelő kilépőoldalán a Belgiumból, Ausztriából és Németországból szabadságukra hazatérő török származású vendégmunkások okozta forgalom miatt mintegy két kilométeres kocsisor torlódott fel, a veszélyes anyagot szállító kamion ebbe a sorba rohant bele hátulról. A balesetben a leghátsó autóban utazó 44 esztendős férfi életét vesztette, az akkori tájékoztatás szerint ketten - egy kislány és egy felnőtt - életveszélyesen megsérültek, öten súlyos, heten könnyű sérüléseket szenvedtek. Három tizenéves gyermek sérült meg súlyosabban - közölte vasárnap az SZTE Gyermekklinikájának igazgatója. Túri Sándor professzor elmondta: egy kislányt medence- és bordatörés miatt kellett megműteni, és belső mellkasi zúzódásai is súlyosak, állapotát sikerült stabilizálni, már nincs életveszélyben. A másik két gyermek csonttörést szenvedett, egyiküknek a mája is megsérült. A baleset három gyermekkorú sérültjének fölépülése több hetet vesz igénybe - tette hozzá a professzor. Hat felnőtt kisebb agyzúzódás, bordatörés, nyaki csigolyasérülés, belső zúzódások miatt került az SZTE Traumatológiai Klinikájára. Hétfőn

Pintér Sándor

, a klinika helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: a felnőtt sérültek állapota kielégítő, elszállításuk megszervezését az osztrák hatóságok kezdték meg. Néhányan már hazatérhetnek, a többiek ellátásáról az osztrák egészségügyi intézményekben gondoskodnak majd, mivel a sérültek Ausztriában dolgoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.