Közélet

Előzetes letartóztatásban a pécsi gyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásban a pécsi gyilkosság gyanúsítottja

2012. július 18., szerda
Előzetes letartóztatásban a pécsi gyilkosság gyanúsítottja

Aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a meggyilkolt pécsi pszichológus megölésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság – jelentette be a bíróság elnöke szerdán.

Hajdu István

az indokokról újságíróknak a tárgyalást követően azt mondta, a bíróság megítélése szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye. A bíróság az előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el, azt valamennyi fellebbezésre jogosult tudomásul vette, a döntés jogerős – tette hozzá az elnök. Hajdu István elmondta még: az előzetes letartóztatás időtartamát többször is meghosszabbíthatják, hatvan vagy akár kilencven nappal. Arra az újságírói kérdésre, hogy a rendőrség kérte-e, hogy a gyanúsított továbbra is a rendőrségi fogdában maradjon, vagy a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, Hajdu István nem válaszolt. A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését követően

Sólymos Sára

, a férfi kirendelt védője közölte: védence a tárgyaláson azt mondta, mindenben fenntartja a rendőrségen tett vallomását, s nagyon megbánta a tettét, lelkileg összetört állapotban van. Az előzetes letartóztatásba helyezésről a Pécsi Törvényszék épületében döntöttek. A gyanúsított helyszínre való szállítása előtt órákkal, a bírósági döntés közben és azt követően is nagy erőkkel biztosította a rendőrség az épületet; mintegy harminc egyenruhás állt sorfalat az ingatlan körül, s szalaggal vették körbe azt. Hajdu István a különösen nagy rendőri készültséggel kapcsolatban feltett újságírói kérdésre azt mondta: "biztonsági okokból került minderre sor; voltak ugyanis előrejelzések, hogy probléma lehet". Az MTI azon kérdésére, hogy pontosan milyen problémákat jeleztek előre, Hajdu István kitérő választ adott, mint mondta, ezt nem részletezné. Korábban több hírportálon megjelent, miszerint közösségi oldalakon szélsőséges csoportok szervezkednek, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének színhelyén demonstráljanak. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható

Bándy Kata

meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.