Bulvár

Egy embercsempész és tizenegy határsértő rendőrkézen

Egy embercsempész és tizenegy határsértő rendőrkézen

2012. július 4., szerda
Egy embercsempész és tizenegy határsértő rendőrkézen

A nagy meleg sem tántorítja el a határsértőket a tiltott határátlépéstől, de a "rend éber őrei" meghiúsították tervüket - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének sajtóközleményében.

Tegnap éjfél után nem sokkal a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai 12 személyre lettek figyelmesek, akik Röszke külterületén a Tisza töltésénél bújtak meg. A rendőrök igazoltatás alá vonták a csoportot, akik között pakisztáni és afgán állampolgár is volt. Ők nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellene. A további vizsgálat során fény derült arra, hogy egyikük – egy szerbiai férfi – segítette őket az illegális határátlépésben, aki be is ismerte azt. Vele szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.