Gazdaság

Csökken az önkormányzatok uniós pályázatának saját forrása

Csökken az önkormányzatok uniós pályázatának saját forrása

2012. július 10., kedd
Csökken az önkormányzatok uniós pályázatának saját forrása

Az önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatainak saját forráskiegészítési támogatását 60,1 milliárd forinttal csökkenti a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által benyújtott, az Országgyűlés honlapjára kedden felkerült zárószavazás előtti módosító javaslat.

A módosító javaslat szerint az önkormányzatoktól elvont 60,1 milliárd forintból 50 milliárd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerül át. A fennmaradó 10,1 milliárd forintról a módosító javaslat nem ad tájékoztatást, ugyanakkor a kormany.hu portálon kedden megjelent információ szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó EU Önerő Alapból az április 16. és június 27. közötti döntések értelmében összesen 121 település összesen 6,12 milliárd forint támogatásban részesült. Célszerű, hogy az új alapból ne kizárólag az önkormányzatok részesüljenek, ezért szükséges, hogy — az uniós fejlesztési forrásokért átfogó felelősséggel bíró - NFM fejezetében szerepeljen az önerő előirányzat - áll a módosító javaslat indoklásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.