Közélet

Bulifúvósok és sztár dj-k várják a fesztiválozókat Szegeden

Bulifúvósok és sztár dj-k várják a fesztiválozókat Szegeden

2012. július 30., hétfő
Bulifúvósok és sztár dj-k várják a fesztiválozókat Szegeden

Komoly szerephez jutnak a fúvós hangszerek a hazai fesztiválszezon hagyományos zárórendezvényén, az augusztus 22-én induló Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN), ahol sztár dj-kből sem lesz hiány, fellép például André Tannenberger, azaz ATB is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A német lemezlovas, ATB a nyárbúcsúztató fesztiválozókra szabja majd, milyen zenét játszik. Ehhez már órákkal augusztus 24-i, péntek esti nagyszínpados fellépése előtt elvegyül köztük, hogy érezze a hangulatukat, és aztán a lehető legjobban passzoló zenéket játssza nekik. A fesztivál vendége lesz a Parov Stelar Band is, amely vadonatúj, The Princess című korongjának anyagával érkezik a Tisza partjára. Az Újszegedi Partfürdő vendégei a fuvolás beatboxot is megismerhetik, hiszen a SZIN-en színpadra áll Nathan "Flutebox" Lee is, de például az Irie Maffia fellépésén is érdemes a fúvósok dallamára figyelni. A magyar zenei élet friss és egyik legizgalmasabb szereplője, a többek közt Zagar- és Nemjuci-tagokból álló all star banda, a We Are Rockstars is fellép majd augusztus végén Szegeden. A Ligeti Gyuri vezette csapat legújabb klipje, amelyet a Lift Me Uphoz forgattak, a napokban debütált. A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor megtapasztalhatták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra. Az elmúlt években többek között a The Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és a The Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon. A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a fesztiválvendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.