Közélet

Az Árpa utcai romatelepről is utaztak gyerekek a Balatonra + FOTÓK

Az Árpa utcai romatelepről is utaztak gyerekek a Balatonra + FOTÓK

2012. július 30., hétfő
Az Árpa utcai romatelepről is utaztak gyerekek a Balatonra + FOTÓK

A dorozsmai romák helyzete továbbra sem rózsás, de a Szegedi Cigány Nemzetiségi (CNÖ) Önkormányzat segítségével az ott lakó családok közül 10 roma gyerek öt napot nyaralhatott a Balatonnál.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egy milliárd forint értékben hirdette meg 2012-ben az Erzsébet-tábor programját, mely segítségével a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek kapnak üdülési lehetőséget. Júliusig mintegy 12 ezer fiatal nyaralt a program keretében. Megyénkből 50 cigány gyermek vett részt egy zánkai táborban az elmúlt héten. „Az Országos Cigány Önkormányzat és annak megyei képviselője,

ifj. Károlyi Sándor

segítségével valósulhatott meg az ötnapos zánkai tábor, ahová Magyarcsanádról, Apátfalváról, Makóról, Maroslelléről és Szegedről utaztak el roma gyerekek és kísérőik. Összesen 50 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek strandolhatott a Balatonon, de a gyerekek kézműves foglalkozásokon is kipróbálhatták kézügyességüket és sportolhattak is. A CNÖ 10 gyermek és egy kísérőnek az utazásában segített. Az Árpa utcai romatelepen élő fiatalok első napjának reggelijét fizettük ki és 20 ezer forintnyi költőpénzzel támogattuk szórakozásukat. A gyerekek a tábor alatt egyébként teljes ellátást kaptak” – nyilatkozta portálunknak Nagy Mihály, a CNÖ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.