Közélet

Augusztusban vádat emelhetnek a HM egykori médiacége ügyében

Augusztusban vádat emelhetnek a HM egykori médiacége ügyében

2012. július 21., szombat
Augusztusban vádat emelhetnek a HM egykori médiacége ügyében

Augusztus közepén vádat emelhetnek a Honvédelmi Minisztérium egykori médiacége, a HM Zrínyi Kommunikációs Kht. korrupciógyanús szerződéseinek ügyében - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap közlése szerint az ügy gyanúsítottja eredetileg csak

Cs. Tamás

, a nonprofit társaság egykori ügyvezetője és néhány társa volt. Az ügyészségi nyomozás során azonban a gyanúsítottak köre kibővült, s így az úgynevezett tábornokperhez hasonlóan, számos vádlottra lehet számítani - tették hozzá. A Magyar Nemzet felidézte: a gyanú szerint Cs. Tamás társaival együtt a névleges megállapodások alapján több mint százmillió forinttal károsította meg a honvédséget. Azt írták: a nyomozás során kiderült, hogy a kht. három év alatt több száz milliót fizetett ki megbízási szerződések alapján. Egy, a honvédség fejlesztési lehetőségeiről készített tízoldalas tanulmányért például ötmilliót utaltak át. Hozzátették: a szerző - papíron - nyolc általánost végzett hajléktalan volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.