Sport

Atlétika: aranyosak voltak a titánok Ausztriában + FOTÓK

Atlétika: aranyosak voltak a titánok Ausztriában + FOTÓK

2012. július 26., csütörtök
Atlétika: aranyosak voltak a titánok Ausztriában + FOTÓK

Múlt szombaton az ausztriai Aspangban jártak a szegedi Titán Triatlon Club ifjú atlétái, ahol a három versenyző két első és egy harmadik hellyel öregbítette a szegedi atlétasport hírnevét.

"Van egy nemzetközi verseny az éves naptárban, amit ha lehet, nem halasztanék el, ez az aspangi utcai futóverseny, amelyre idén is kilátogattunk szülői segítségnek köszönhetően" - kezdte beszámolóját Menyhárt Zoltán a titánok atlétaedzője. "Az idei versenyre csak három leányzót vittünk ki, de ismét nem kellett csalódnom az eredmények és helyezések miatt. A verseny előtt elég nagy vihar kavargott az osztrák hegyek között, amely autónkat kétszer is lemosta a megérkezésünkig. Később a szegedi Titánok napfényt csalogattak az égboltra, majd a felhők szétoszlása után a verseny is kezdetét vette az ovifutással. A harmadik futamban állt rajthoz

Pálfi Fanni

, aki a két évfolyamot magába foglaló gyermekfutamban magabiztos győzelmet aratott első ausztriai versenyén. A másik két leányzó,

Darabos Aliz

és

Bernátsky Dorottya

a következő futamban állt rajthoz, ahol négy évfolyam volt összeeresztve a 2100 m-es távon. A két hosszabb emelkedőt és egy szerényebb lejtőt magába foglaló pályán mindkét alföldi leányzó kiválóan futott, és a végelszámolásnál dobogóra is állhatott. "Aliz ugyanúgy, mint Fanni, első alkalommal vett részt osztrák utcai futóversenyen és ő is meggyőző fölénnyel győzött futamában" - zárta beszámolóját a tréner.

Eredmények:

W - Kinder II (1200 m:)

1. Pálfi Fanni (2001) 05:03 Titán TC Szeged

W - Schüler I (1200 m:)

1. Darabos Aliz (1999) 08:29 Titán TC Szeged 3. Bernátsky Dorottya (1999) 09:11 Titán TC Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.