Közélet

Akár augusztusban folytatódhat a Vásárhelyi Pál utca felújítása + FOTÓK

Akár augusztusban folytatódhat a Vásárhelyi Pál utca felújítása + FOTÓK

2012. július 13., péntek
Akár augusztusban folytatódhat a Vásárhelyi Pál utca felújítása + FOTÓK

Eredményt hirdettek a Vásárhelyi Pál utca második szakaszának közbeszerzési eljárásában. Ha nem érkezik jogorvoslati kérelem július 20-ig, az önkormányzat megkötheti a kivitelezési szerződést a győztes COLAS Út Építőipari Zrt.-vel, s akár már a hónap végén, augusztus elején elkezdődhetnek a munkálatok.

A Vásárhelyi Pál utca Bakay Nándor utca és a Kálvária sugárút közötti második szakaszának felújítási munkálataira kiírt közbeszerzési pályázaton hirdetett győztest a szegedi önkormányzat július 10-én. A COLAS Út Építőipari Zrt. a négy pályázat közül a legalacsonyabb, 537,665 millió forintos ajánlattal vihette el a munkát - értesült a SZEGEDma.hu. A szabályok szerint a többi pályázó a döntéssel szemben a kihirdetést követő 10 napig élhet jogorvoslati kérelemmel, ha ilyen nem érkezik, akkor a város megkötheti a szerződést a munkálatokra. A szerződéskötéstől számítva 15 napon belül kell a munkaterületet átvennie a cégnek, s megkezdeni az építés első fázisát: a bontást. A felújítás során többek között csatorna- és vízelvezető rendszert építenek ki 14 méter széles, 2x2-es forgalmi sávval, lesz kerékpárút, három buszmegálló utasváróval, és épülni fog kerékpárparkoló is. Ha a többi három pályázó részéről nem érkezik meg a jogorvoslati kérelem, akkor optimális esetben július 20-a környékén aláírják a kivitelezési szerződést, s megkezdődhet a munkaterület átadása. Az első munkagép pedig már augusztus első hetében az aszfaltba haraphat. A Vásárhelyi Pál utca első ütemét – a Pulz és a Bakay Nándor utca közötti szakaszt – fél éven át tartó munkálatok után 2011. december 16-án

adták át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.