Közélet

A vásárhelyiektől vár javaslatokat az LMP a polgármesterjelöltre

A vásárhelyiektől vár javaslatokat az LMP a polgármesterjelöltre

2012. július 9., hétfő
A vásárhelyiektől vár javaslatokat az LMP a polgármesterjelöltre

A hódmezővásárhelyiektől vár javaslatokat a polgármesterjelöltre az LMP – jelentette be Kasza Péter, a párt megyei szóvivője hétfőn az alföldi településen.

A szóvivő közölte: az LMP azért döntött úgy, hogy önálló polgármesterjelöltet állít, mert a városban érzékelhető a párt támogatottsága; a legutóbbi, 2010-es országgyűlési választásokon a listás szavazatok több mint 6 százalékát szerezték meg. Az LMP aktivistái egy héten át várják, hogy a város kritikus, a jelenlegi vezetéssel elégedetlen polgárai javasoljanak jelöltet a polgármesteri posztra. A párt még az ajánlószelvények várhatóan július közepén induló gyűjtését megelőzően egyeztet a legtöbbek által ajánlott személlyel, és amennyiben annak elképzelései összeegyeztethetők az LMP programjával, akkor támogatni fogja őt a voksoláson – tudatta

Kasza Péter

. Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel. A Fidesz-KDNP jelöltje a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő

Almási István

lesz. Az MSZP a párt önkormányzati képviselőjét,

Kis Andreát

indítja a posztért.

Dombi-Kiss László

, a Jobbik városi elnöke pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt várhatóan a hét második felében jelenti be, kit támogat az időközi választáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.