Közélet

A rendkívüli melegben csökkent a véradók száma

A rendkívüli melegben csökkent a véradók száma

2012. július 11., szerda
A rendkívüli melegben csökkent a véradók száma

Az elmúlt napok tartósan meleg időjárása miatt csökkent a véradói aktivitás - közölte a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-vel.

A legnagyobb magyarországi humanitárius szervezet "Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt!" szlogennel szólítja fel véradásra az embereket, mert a szabadságolások időszakában is különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. A vöröskereszt júliusban minden csütörtökön 11 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában. Ezen felül a Tesco az idén is csatlakozik a szervezet kampányához, júliusban, augusztusban és szeptemberben is közös véradónapokat szerveznek, először most pénteken, húsz helyszínen. A Magyar Vöröskereszt a hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon. A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók - írta a szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.