Kultúra

A peleskei nótárius kálváriája a nagyvárosban + JÁTÉK

A peleskei nótárius kálváriája a nagyvárosban + JÁTÉK

2012. július 16., hétfő
A peleskei nótárius kálváriája a nagyvárosban + JÁTÉK

Még több zenével és poénnal tér vissza az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája című színdarab, melyet újragondolt formában tekinthetünk meg a Szegedi Pinceszínház rendezésében. A pénteki és szombati előadásra 5-5 páros jegyet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.

Újult formában tér vissza

Gaál József

bohózata, az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája. A színdarabot a

Szegedi Várjátékok

saját bemutatójaként, a Szegedi Pinceszínház előadásában tekinthetjük meg július 20-án, 21-én, valamint a rá következő hétvégén.

Ádám Tamás

, a mű rendezője (

képünkön

) szerint több zenével, poénnal és teljesen új koncepcióval dolgozták fel a klasszikus népszínművet, a modern kor ízlésének megfelelően. A péntek este 21 órakor debütáló művet elsőként a szegedi közönség láthatja. A főhős az ősi erkölcsökhöz ragaszkodó, szűk látókörű, a világtól kissé elmaradt, de egészséges észjárású és romlatlan falusi magyar embert mintázza, aki a fővárosi élet modern viszonyai közé jutva szembeszáll a saját világnézetével ellenkező viszonyokkal, s ósdiságával egyrészt kissé komikussá, másrészt rokonszenvessé is válik, ahogy korholja az idegenszerűséget és léhaságot. "A zenei betét mellett a szövegen is változtattunk, modern köntöst adva a darabnak. Korosztálytól függetlenül bárki számára kellemes szórakozást nyújthat" - árulta el portálunknak Ádám Tamás.

Szereplők:

Nagy-Zajtay István:

Kárász Zénó

Tóti Dorka, géci boszorkány:

Gömöri Krisztián

Baczur Gazsi / Sándor, a nótárius fia:

Varga Bálint

Bíró / Hopfen, serfőző / Koppantó, betyár:

Rácz László

Nótáriusné / Fanni, Hopfen lánya:

Kancsár Orsolya

Süvegesné / Bíróné:

Papp Gabriella

Fátermörder Jonatán, Fanni jegyese:

Sorbán Csaba

Rendező / Amoretti énekmester:

Kancsár József

Szegfű Bandi, betyárvezér / Franci, fürdőmester:

Czene Zoltán

Közreműködnek továbbá a Pinceszínház statisztái. A várjátékok színpadán július 20-án (péntek) és július 21-én (szombat), este 9 órától tekinthetjük meg a népszínművet. A pénteki és szombati előadásra 5-5 páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak a következő kérdésünkre:

Ki a rendezője az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája című bohózat eredeti változatának?

A:

Szomor György

B:

Alföldi Róbert

C:

Gaál József A megfejtéseket a jatek@szegedma.hu e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb július 17-e (kedd) éjfélig. Kérjük levelében jelezze, hogy a pénteki, szombati, vagy esetleg mind a két előadás lenne megfelelő önnek! A nyerteseket e-mailben értesítjük.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.