Közélet

A következő napokban változékony, hűvös idő várható

A következő napokban változékony, hűvös idő várható

2012. július 15., vasárnap
A következő napokban változékony, hűvös idő várható

A következő napokban változékony, hűvös idő várható az országban, melegebbre csütörtöktől lehet számítani - közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap az MTI-vel.

A várható heves zivatarok miatt vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye teljes területére, illetve Hajdú-Bihar megye jelentős részére, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy-egy térségére elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken egy-három órán belül kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket akár viharos erejű széllökések, felhőszakadás, illetve jégeső is kísérhet.

Reisz András

közlése szerint a heves zivatarok az éjszakai órákban véget érnek. Ezt követően északkeleten hétfőn is lehetnek még záporok. A maximumhőmérséklet országszerte 22-26 Celsius-fok körül várható. A jövő hét első napjaiban változékony, szeles, hűvös időre van kilátás. Csütörtöktől átmenetileg melegszik az idő, ismét több felé alakulhat 30 fok felett a hőmérséklet - tette hozzá a meteorológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.