Közélet

A Jobbik nem támogatja az újabb adóemeléseket

A Jobbik nem támogatja az újabb adóemeléseket

2012. július 11., szerda
A Jobbik nem támogatja az újabb adóemeléseket

A Jobbik elutasítja a nemzetgazdasági miniszter által hétfőn az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatot az egészségügy többletforráshoz juttatása érdekében történő adóemelésekről. Volner János ellenzéki frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján egyszerű pénzbehajtásnak nevezte a kormányzati terveket.

A jobbikos politikus kiemelte: a törvényben a kormány kezdeményezi az autógáz jövedéki adójának két lépcsőben, 50-50 százalékkal történő megemelését 2013-ban, miközben ez a benzines és dízel autóknál jóval környezetkímélőbb közlekedési forma.

Volner János

idézett a törvényjavaslat indoklásából, amely szerint az adómérték-emelés olyan termékekhez kötődik, melyek fogyasztása fokozott egészségkockázatot jelent, azaz a törvényjavaslat egyfelől az egészségügy számára többletforrást teremt, másfelől pedig a növekvő árak miatti fogyasztáscsökkenés révén enyhülhet az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége. A Jobbik szerint viszont ez az érvelés az autógáz esetében biztosan nem állja meg a helyét, míg a cigaretta, a dohány és az alkoholos italok drasztikus jövedékiadó-emelése szintén nem jár majd a kívánt hatással. Az ellenzéki párt szerint ugyanis ezekkel az emelésekkel a kormány a feketegazdaságot ösztönzi és a határmenti bevásárló-turizmust erősíti. Volner János leszögezte: az adóemeléseket a Jobbik nem támogatja, mert szerintük a versenyképesség megőrzése kulcsfontosságú lenne Magyarország számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.