Kultúra

Zárul az Arany Pódium tehetségkutató + FOTÓK, VIDEÓ

Zárul az Arany Pódium tehetségkutató + FOTÓK, VIDEÓ

2012. június 13., szerda
Zárul az Arany Pódium tehetségkutató + FOTÓK, VIDEÓ

Az IH Rendezvényközpont nemrégiben sikeresen újraindította tehetségbemutató programját. A tavaszi sorozat záróakkordjára ezúttal az IH Nagytermében kerül sor június 14-én, csütörtök este 18 órától.

Az est folyamán ezúttal is váltakoznak régi és új énekesek és zenekarok. A színes zenei program keretében fellépnek többek között: Vidóczy Művek (elektronikus pop) Mixtura Popularis (pop-jazz) Lugas Utca (rock-britpop) Those Faithless Days (prog. metal)

A jelentkezők bemutatása

Mizsei Viktor

2000 óta foglalkozik az énekléssel, mint mondta, Plesi és az Aranypódium volt a startpisztolylövés pályafutása elindításánál. Azóta számos helyen megfordult: tanultam a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójában, szerepelt számos darabban az Operettszínházban, Thaliában illetve a Madách Színházban is. Énekelt például a Queen tribute-zenekarként működő Firebirds együttesben is. Rendezőként is kipróbálta magát, legutóbb Burák Ádám: 13-as asztal című darabjával. Jelenleg egy saját együttes összehozásán dolgozik.

Kovács Gábor

A Szegedi Nemzeti Színház korrepetitora, a Király-König Péter Zeneiskola tanára. Főiskolás korukban alapították a helyi jazz történeti jelentőségű Hot Jazz Szeged együttest. Aztán a méltán népszerű beat zenekarok következtek, a Fanti és a Fortuna. 1981. táján alakult a jazz- rockot játszó Hobbi Art zenekar, mellyel több rádió- és tv felvétel készült. 1983-tól egy évig bárzongorista volt a Szeged Bárban. 1996-tól megszűnéséig, 1994-ig a Melody Combo tagja. Közben 1989. és 1992. között Németország a Black Jack zenekarral.

Kovács Máté

A Ságvári Gimnázium végzős tanulója. Zenei tanulmányait a Király-König Péter Zeneiskolában kezdte, négy éve pedig Koczka Ferenc karmester tanítványa. A könnyűzenével gyermekkora óta foglalkozik, természetesen édesapja ráhatására. 2008-ban jelent meg az első önálló promóciós CD-je.

Vidóczy Művek

Vidóczy-Lövey János

elektronikus zene művei szólalnak meg a koncerten. A program érdekessége, hogy 5 szintetizátort lehet majd hallani, valamint egy Theremint, ami az első elektronikus hangszerek közé tartozik (a zenekar egyik tagja, Domonkos László építette meg újra a legendás csodahangszert). Az elektronikus arzenál mellett akusztikus dob is „játszik” a zenekarban, Szegény István keze alatt. A kísérletező hajlamú fiatalok több hangszeren több emberrel mutatják be az elektronikus műveket és egyben az elektroakusztikus műfajt, Jean Michel Jarre, Kraftwerk, Vangelis, Tangerine Dram, vagy Klaus Schulze nyomdokain. A koncert különlegessége az is, hogy olyan elektronikus újszerű és jövőbeli műfajt is bemutatnak, ami Magyarországon alig ismert. A Vidóczy Művek megmutatja, hogyan lehet az elektronikus zenétől transzba esni… A zenekar tagjai: Vidóczy-Lövey János (főbillentyűs, zeneszerző, Theremin), Fődi István (billentyűs), Domonkos László (keverős, billentyűs, Theremin), Szegény István (dobos)

Mixtura Popularis

A zenekar tagjai régi profi zenészek, ez a formáció viszont fiatal… Ráadásul apa és fia is együtt játszik… Valamennyien kötődnek az Arany Pódium korai korszakához, ezért is vállalták, hogy bemutatkoznak népszerű dallamokat igényesen feldolgozó együttesükkel. Tagok: Kovács Gábor (billentyű), Kovács Máté (billentyű), Szabácsi Tibor (basszus), Csizmadia László (dob) http://www.youtube.com/watch?v=rXZG4fyA99E

Szabácsi Tibor

1968-ban, a korai beat korszakban egy szegedi bandában kezdte a zenélést, 3-4 akkordos nótákkal... 1974-től a vendéglátó szakmában gitározott, később a külföldi munkák miatt átállt a basszusgitárra. Szeged legtöbb zenés helyén játszott már, igen sok muzsikussal . 1981-től pár évig bejárta Norvégiát ahol sok tapasztalatot szerzett az igényes szórakoztatás terén. Később Hollandiában és Ausztriában is dolgozott. Mikorra hazaért, már alig voltak zenekarok Szegeden, így kényszerűségből átállt az egyszemélyes "szinti" zenére, a túlélés jegyében. Ő volt a „One man band” az Égő Arany-ban, amikor és ahol kezdődött az Arany Pódium története és maga is igen sokat segített a „hőskori” próbálkozásokban. Szívesen emlékezik erre az időszakra és az azóta már „kirepült” ifjú tehetségekre… Az utóbbi években a Szegedi Nemzeti Színházban mint "külső" basszusgitáros dolgozott több zenés darabban.

Kovács Gábor

meghívása a Mixtura Popularis zenekarba éppen olyan feladatot jelent számára, amire régóta várt…

Csizmadia László

Zongora és gitár tanulás után kezdett dobolni. Iskolái: - Zeneművészeti Szakiskola Szeged - Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tagozat - Kovács Gyula dob magániskola - Nesztor Iván dob magániskola Munkahelyek,zenekarok: - Bajnóczi Trió - Vági Jazz Együttes - Hot Jazz Szeged - I.H. Jazz Műhely - Nemzeti Színház, Szeged - Zeneművészeti Szakiskola Szeged - Csermák-Hammido Könnyűzenede - Zeneiskola - Makó - Zeneiskola - Sándorfalva Külföldi szereplések: - Finnország, Németország, Ausztria, Olaszország, Franciaország

Lugas Utca

2011 végén alakult szegedi zenekar. Dalokban sok más stílus mellett megjelenik a 60-as, valamint 90-es évek britpop hangzása. A tagok rutinos helybeli zenészek, többek közt a FUN 10, Green 6, vagy T3 zenekarokból lehetnek ismerősek. Tagok: Vígh István (dob),Weiner József "Yusuff" (basszusgitár), Berger Sándor (ének, gitár)

Johnny in the Jungle

A zenekar 2009-ben alakult. Hangzásukat a pszichedelikus zenékre jellemző dallamvilág és a jungle/dnb-re jellemző ritmusképletek elegye alkotja rock hangszerelésben. Zenéjük fontos alkotóeleme az improvizáció. 2010 őszén készítették el első demó-lemezüket, mely ingyenesen letölthető

az alábbi linken.

Szinte az összes fontos szegedi underground szórakozóhelyen játszottak már, mint a Fészek klub, SZTEage, Garaboncziás Borozó, Club Noir, stb. Tavaly felléptek a Zentai Ifjúsági Játékokon. Rövidtávú terveik között szerepel egy új hangzóanyag elkészítése, és persze minél több koncert. Stílus: pszichedelia/post-rock/jungle Tagok: Nagy János (basszusgitár) Pintér Máté (gitár) Pintér Bence (dob) További információt a zenekar

honlapján

és

Facebook-profilján

találnak.

Those Faithless Dayz

A banda 2011. október 22-én alakult Patonai Szilárd (ritmusgitár) és Végh Dávid (szólógitár) által, egy numetal stílusú együttesként. Egy hétre rá csatlakozott a formációhoz Vincze Bogdán, mint énekes, basszusgitáros. Limp Bizkit, Papa Roach és Sonic Syndicate számokkal kezdtek összeszokni, majd több szerepcsere után alakult tovább a felállás. December táján csatlakozott az együtteshez Kohlmann Patrik, mint dobos. Patrik már egy jó ideje írt saját számokat teljes zenekarra (gitár, dob, basszusgitár néha még szintetizátor is), így ezeket kezdték el… Végül Patrik állt át a gitárosokhoz, mert a screamo „üzemmód” igen nehezen egyeztethető össze a dobolással és felkérte egy jó ismerősét, Tóth Dávidot, hogy doboljon helyette. A banda februárban nyerte el jelenlegi arculatát a következőképpen: Vincze Bodgán - ének, basszusgitár Végh Dávid – screamo Patonai Szilárd – szólógitár Kohlmann Patrik – ritmusgitár, vokál Tóth Dávid – dob Az együttes stílus szempontjából szinte a kezdetektől elütött a numetáltól, leginkább a death metal és a metalcore jegyeit viselte, végül a meghatározás melodic metalcore lett a dallamos gitáralapoktól és énektől, metalcore a gyors és kemény dobtól és a screamotól, ám ezek mellet megőrizte sajátosságát, így mondhatjuk, hogy egy teljesen új metal banda jött létre. Fő céljuk minél többet koncertezni, illetve új dalokat írni, valamint egy demó-cd felvétele a közeljövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.