Sport

Vízilabda: jövőre is Vincze Balázs vezeti a Szeged Betont

Vízilabda: jövőre is Vincze Balázs vezeti a Szeged Betont

2012. június 6., szerda
Vízilabda: jövőre is Vincze Balázs vezeti a Szeged Betont

Újabb bejelentést tett a Kárász utcai Corso Caféban az A-Híd Szeged Beton VE vízilabdacsapata, ahogyan számítani lehetett rá, meghosszabbították Vincze Balázs vezetőedző szerződését.

"Egy évvel ezelőtt még K

örtvélyesi Péter

kötötte meg a szerződést

Vincze Balázzsal

, s már akkor is feltűnt, hogy mind

Kemény Dénestől

, mind

Molnár Tamástól

nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk" - idézte fel az egy évvel ezelőtti szerződtetést

Cserhalmi Julianna

elnök asszony. Hozzátette, kezdettől szimpatikus volt számára a tréner előmenetele, jogász végzettsége, melyet aktív vízilabdázó pályafutása közepette. "Fárasztó szezon volt" - emlékezett vissza a vezetőedző. "Sorra kaptuk a gratulációkat, de a végjáték miatt kissé keserű szájíz maradt mindenkiben. Az előzetes várakozásoknál jobb szezont nyújtottunk, bár időben máshogy osztódott el a siker. Másoknál jól jött ki a formaidőzítés, nálunk az elején volt nagy a menetelés. Úgy érzem így is szép eredményeket értünk el, jó szezont zárhatunk" - foglalta össze az elmúlt idényt Vincze Balázs. "Fontos volt, hogy a szezon végeztét követő hetekben tisztázzuk, ki merre megy tovább, s erről nem akartunk lemaradni, hogy megfelelően erősíthessük meg a gárdát. Így nem arra helyeztem a hangsúlyt, hogy a saját szerződésemet meghosszabbítsuk, hanem az átigazolási szezon elejére, amikor meghatározóak a játékosmozgások. Két érkezőnk nagyon karakteresen fogja meghatározni csapatunkat, úgy vélem eredményesebb szezon vár ránk. Csak ezután kezdtünk időpontot egyeztetni a szerződésem aláírására" - tudtuk meg Vincze Balázstól. Ezt követően az elnök asszony és a tréner aláírták a kontraktus újabb egy évre szóló meghosszabbítását. Újságírói kérdésre a sikerkovács mester elmondta, Török Béla féléves eltiltása miatt a magyarkupa-küzdelmekben biztosan nem vesz részt. "Augusztusban kezdjük a felkészülést, addigra lemegy a büntetés fele, de a bajnokság első szakaszában így sem szállhat vízben. Ha úgy tekintjük, hogy a bajnoki döntőben szeretném ha játszana, ez nem vészes, hiszen lesz ideje felkészülni a csapattal. Addig azonban, mivel szervezett keretekben nem látogathatja az edzéseinket, tartania kell ugyanazt az életmódot és az egyéni edzéseit mint korábban" - közölte a tréner. Ugyancsak kérdésként merült fel, hogy hogyan alakul a csapat nemzetközi kupaszereplése. A LEN tervei szerint négy hatos csoportot alakítanak ki, melynek előselejtezői lesznek több helyszínen, akárcsak tavaly. 20 gárdának megvan a helye a főtáblán, ehhez négy egység csatlakozhat majd. A csapat háza tájáról friss hír, hogy Varga Péter gerincműtétje után már javában edz, a csapat egy része Máltán pólózik a nyáron. "Úgy gondolom kész vagyunk a csapattal, de három a magyar igazság, ki tudja, lesz-e ráadás..." - mondta el zárszóként az edző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.