Sport

Vízilabda: biztos szegedi BL-indulás, selejtezők szeptemberben

Vízilabda: biztos szegedi BL-indulás, selejtezők szeptemberben

2012. június 27., szerda
Vízilabda: biztos szegedi BL-indulás, selejtezők szeptemberben

Végleg eldőlt, hogy az A-Híd Szeged Beton VE bajnoki bronzérmes és magyarkupa-győztes férfi vízilabdacsapata a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában indul. A selejtezőt szeptember 14-16-án vívják Molnár Tamásék.

Amint

korábban beszámoltunk róla

, a kontinentális szövetség többször átszervezte a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának következő szezonbeli lebonyolítási elvét, s egy időben úgy tűnt, az A-Híd Szeged Beton bajnoki bronzérme kevés lesz a legerősebb kupasorozatban való indulásra. Mivel a LEN döntései számos európai topcsapatot is hátrányosan érintettek, felmerült egy 14 csapatos Szuperliga elindítása is, melynek rendszerét a tavasz folyamán dolgozták ki, s amely érintette volna a három magyar élgárdát, a bajnok Vasast, az ezüstérmes Egert, és a harmadik Szeged Betont is. A LEN végül engedett, s előzetes terveivel szemben mégiscsak lehetőséget biztosított az európai vízilabda legerősebb bajnokságaiból ismét három egység nevezésének is, kibővítve a főtábla mezőnyét 16-ról 24 csapatosra. Négy, hatcsapatos csoport lesz a főtáblán, ahol 20 együttes helye fix, 4 gárda pedig selejtezők után kerülhet fel - ez utóbbiba tartozik a Szeged Beton is. Most elkészült a Bajnokok Ligája hivatalos menetrendje is, amiből kiderül, hogy

Vincze Balázs

vezetőedző együttese szeptember 14-16-án játssza selejtezőit a legjobbak közé kerülésért. Amennyiben ez sikerül, 10 csoportmeccs vár a Tisza-partiakra szeptember 26-tól február 27-ig.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2012-2013-as szezonjának tervezett menetrendje:

(A Szeged Beton honlapjának közlése alapján)

Selejtezők:

szeptember 14-16.

A BL-főtábla fordulói:

1. forduló: szeptember 26. 2. forduló: október 6. 3. forduló: október 14. 4. forduló: október 20 5. forduló: november 28 6. forduló: december 9 7. forduló: december 19. 8. forduló: január 23. 9. forduló: február 6. 10. forduló: február 27.

Negyeddöntők:

április 17., május 1.

Final Four:

május 31., junius 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.