Sport

Vetési: a lényeg, hogy a társak jól fogadták Nagy Lászlót

Vetési: a lényeg, hogy a társak jól fogadták Nagy Lászlót

2012. június 6., szerda
Vetési: a lényeg, hogy a társak jól fogadták Nagy Lászlót

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke szerint a közvéleményt megosztó Nagy László-ügyben az a lényeg, hogy a visszatérő játékost jól fogadták válogatottbeli társai.

Vetési

az m1 Ma Reggel című műsorában szerdán elmondta: sok oka volt annak, hogy a Barcelona átlövője három évig nem vállalta a szereplést a válogatottban, de sikerült olyan feltételeket teremteni, amelyek révén eldönthette, hogy visszatér. "Az a meghatározó, ahogy a társai fogadták" - fogalmazott Vetési, aki egyben utalt rá: ha bárkiben aggály merült volna fel

Nagy

személyével kapcsolatban, akkor a szövetség nem biztos, hogy erőlteti a visszatérését. Az elnök jelzésértékűnek tartja, hogy Nagy azzal a Fazekas Nándorral lakik egy szobában az edzőtáborban, akivel korábban is. Nagy László kedden már pályára lépett a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre készülő válogatottban a dél-koreaiakkal szembeni zártkapus, nem hivatalos mérkőzésen. "Sokan az olimpiára figyelnek, de a csapatnak most a vb-selejtezőre kell koncentrálnia. Bár a jövő évi spanyolországi vb nem olimpiai kvalifikációs torna, ennek ellenére fontos, hogy ott legyünk, mert nem szerencsés kikerülni az élvonalból" - mondta Vetési, aki a londoni játékok sorsolására is kitért. "Brutálisan erős csoportba kerültünk. Nem kell számolgatni, minden ellenfelünktől pontot, pontokat kell szerezni a továbbjutáshoz. Előnye lehet a válogatottnak, hogy ebben az összetételben az ellenfelek nem látták, nincs róla például videofelvétel" - fogalmazott.

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány együttese a norvégok elleni vb-selejtező után már kizárólag az olimpiára készül, ahol a spanyol, a horvát, a szerb, a dán és a dél-koreai csapat lesz a csoportellenfele. Lapinformációk szerint nem kizárt, hogy Nagy László rövidesen Szegeden is pályára léphet a nemzeti csapat színeiben. Július 19-én ugyanis Tunézia ellen vívja az olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzését a válogatott, s ebben az időpontban az újszegedi sportcsarnok szabad, elviekben tehát nincs akadálya, hogy a téli, Bahrein elleni felkészülési meccs után ismét egy kiváló hangulatú mérkőzést vívjon a Mocsai-csapat a Tisza-parton. Az értesülések szerint az MKSZ még nem vette fel a kapcsolatot a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel ebben az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.